Sorin Hagiu, director de scoala din Timis, laureat al Galei Merito, care premiaza profesorii valorosi si implicati ai Romaniei

TIMISOARA. Recunoastere pentru un profesor dedicat din Timis la Gala Merito 2024. Sorin Hagiu, profesor de Limba engleza si Director Scoala Gimnaziala Giarmata, a fost premiat, joi seara, pentru activitatea sa.

Peste 200 de lideri din business si profesionisti din Educatie au celebrat a IX-a generatie de profesori MERITO. Cei 11 dascali laureati sunt exponenti ai profesorilor care invata continuu, inoveaza, isi duc practicile mai departe in afara claselor lor si raspandesc Educatie de calitate acolo unde nu exista acces la aceasta. Iar Sorin Hagiu este unul dintre ei.

Nu toti copiii sunt la fel de norocosi, aici incerc eu sa intervin. Uneori imi iese, alteori mai putin. Speranta unui viitor mai bun pentru copiii mei se concretizeaza atunci cand un elev rom finalizeaza 8 clase, atunci cand mama unui copil cu sindrom Down alege sa-si inscrie copilul la noi in scoala ori cand toata clasa pregatitoare ma imbratiseaza pe cordior. Atunci stiu ca am facut ceva bine.

Din pacate, de foarte multe ori in Romania, profesorii si directorii care isi fac treaba cu profesionalism, care vin primii si pleaca ultimii din scoala, sunt stingheri, nesiguri, nu sunt incurajati, sunt priviti ca niste nebuni. In seara asta ma simt nebun, dar stiu ca nu sunt singur„, a transmis de pe scena Gale Merito directorul Scolii din Giarmata.

Gala MERITO este momentul anual de recunoastere a Excelentei in Educatie si de multumire publica a profesorilor valorosi, la Romanian Business Leaders Summit, reuniunea comunitatii de business sub umbrela careia se desfasoara proiectul.

La Gala MERITO 2024 au fost premiati acum alti 11 profesori din toata tara, din mediul rural, comunitati dezavantajate sau scoli de oras, cu performante deosebite. Profesorii laureati au fost selectati din peste 400 de recomandari procesate (aproximativ 3% dintre candidati), validate online si in teritoriu, de catre un juriu format din membri RBL si ai echipei MERITO, in urma unui proces de selectie de aproape 1 an de zile, in functie de gradul de inovatie la clasa si in afara acesteia, urmarind gradul de inovatie la clasa si in afara acesteia, modul in care contribuie la formarea altor cadre didactice, impactul in comunitate, gradul in care traiesc si aplica o cultura a invatarii si colaborarii.

Din 2016, Proiectul MERITO recunoaste public și material meritele profesorilor Romaniei, prin  aceasta Gala anuala. Comunitatea profesorilor laureati ajunge acum la 104 dascali, care impreuna cu antreprenorii și managerii din RBL lucreaza ca sa multiplice in sistemul de educație bune practici de predare, prin interventii de invatare colaborativa, o voce a profesorilor și printr-o platforma online. Misiunea proiectului MERITO este de a transforma meseria de profesor in Romania, in sensul de a o recredibiliza si profesionaliza.

De-a lungul timpului, din Timis au fost premiati in cadrul Galei Merito si alti profesori valorosi, intre care Andrada Mazilu de la Liceul Nikolaus Lenau, Adriana Balaj de la Scoala Gimnaziala 1 si Babel sau Simona Ivascu de la Liceul Grigore Moisil din Timisoara.

CITESTE SI: Invatatoarea de poveste din Timisoara, premiata la gala excelentei in educatie Merito 2019. A purtat o rochita decorata de elevii ei de la clasa pregatitoare

Romanian Business Leaders (RBL) este de peste 10 ani vocea si vehiculul de actiune al liderilor de business pentru a construi o Romanie in care generatiile viitoare sa isi doreasca sa traiasca. Organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit care ofera o platforma de actiune si implicare sociala pentru 1.000+ antreprenori si executivi de top din mediul de business privat.

Prin activitatile derulate acestea au implicat, pana astazi, peste 100.000 de romani – antreprenori aspiranti, liceeni, antreprenori la inceput de drum sau cu experienta, romani din Diaspora sau din mediul rural, traineri, vorbitori si lideri din educatie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.