Un drum national din Timis se modernizeaza cu peste 18 milioane de euro. DRDP Timisoara cauta constructor

TIMISOARA. O sosea din Timis aflata in sistemul de drumuri nationale va intra intr-un amplu proces de modernizare.

CITESTE SI: In 2 luni va fi gata Centura Sud Timisoara. CNAIR cumpara deja servicii de intretinere si curatenie pentru viitoarele parcari de pe traseu. Foto

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara a lansat licitatia pentru a gasi o firma care sa reabiliteze DN 59B Cruceni – Livezile, pe o distanta de 16 km.

In cadrul contractului, se doreste consolidarea drumului pe o distanta de 16 km. Se vor executa si lucrari la acostamente, amenajare intersectii, parcari si stații pentru transportul în comun, dispozitive de colectare si evacuare a apelor pluviale, lucrari de siguranța circulatiei, refacere si protejare a utilitaților. La podul peste raul Timis este prevazuta refacerea caii pe rampe, inlocuirea parapetului de siguranța, refacerea racordurilor existente la diguri, inlocuirea stratului de uzura la calea pe pod„, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Contractul cuprinde servicii de proiectare, asistenta tehnica si executie lucrari si este estimat la 77.860.118 lei fara TVA, adica peste 18 milioane de euro cu TVA.

Conform documentatiei din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, drumul trebuie sa fie gata in 16 luni din momentul ordinului de incepere a lucrarilor, din care 4 luni proiectarea si un an executia.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 3 iunie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 18 milioane eur/ 16km…. la pretul asta o sa arate ca autostrada din Elvetia nu?

    • A, nu! Nu atat costa kilometrul, atat plateste statul. 10 mil/km e spaga.

  2. Politia nepasatoare nu mai face controale la soferi cu telefonul in brațe