9 dosare penale si mai multe amenzi, in alegerile locale din Timis. Unii au incercat sa voteze de mai multe ori, altii au primit buletine gata stampilate in sectii

TIMISOARA. Politistii din judetul Timis au dat mai multe amenzi si au intocmit 9 dosare penale pentru frauda electorala, dupa incidente care au avut loc in sectiile de votare.

CITESTE SI: Acuzatii de frauda in alegeri langa Timisoara. Alegatorii au primit buletine de vot gata stampilate pe candidatul AUR. Politistii au descins la sectie

Cele mai frecvente sesizari au vizat frauda la vot, fotografierea buletinului de vot in timpul exercitarii dreptului de vot si continuarea propagandei electorale. Efectivele MAI au aplicat 2 sanctiuni contraventionale si au intocmit 2 dosare penale cu privire la posibile infractiuni”, a transmis IPJ Timis.

Potrivit politistilor, au fost date amenzi la Recas (pentru propaganda electorala) si la Voiteg (pentru fotografierea buletinului de vot).

De asemenea, au fost intocmite dosare penale pentru suspiciuni de frauda electorala la Iecea Mare unde lipsesc trei buletine de vot si la Sacalaz unde alegatorii au primit buletine de vot deja stampilate.

De asemenea, o alta plangere a fost facuta la una dintre sectiile organizate la Casa Tineretului din Timisoara, pentru ca buletinele de vot nu aveau aplicata stampila de control. Dupa ce alegatorii au sesizat presedinta sectiei, aceasta le-a raspuns ca nu a avut timp sa stampileze toate buletinele.

UPDATE: La nivelul judetului Timis, pana la ora 15.00 au fost aplicate 2 amenzi in valoare de 2000 de lei si au fost date 2 avertismente.

Totodata, au fost deschise dosare penale pentru 5 posibile infractiuni.

Cele mai frecvente sesizari au vizat frauda la vot, vot multiplu, falsificarea documentelor si evidentelor electorale, fotografierea buletinului de vot in timpul exercitarii dreptului de vot si continuarea propagandei electorale.

UPDATE:  Până la ora 20:00, au mai fost semnalate încă 4 incidente în legătură cu procesul electoral, dintre care 1 infracțiune de tentativă la fraudă la vot și 3 sancțiuni contravenționale (respectiv avertismente) pentru continuarea propagandei electorale în spațiul public( în Sânnicolau Mare) și acces fără drept în cabina de vot( Sânmihaiu Român).

În municipiul Lugoj, o persoană și-a exercitat dreptul la vot în localitatea Criciova și a încercat ulterior să voteze și la o secție din Lugoj. A fost întocmit dosar penal.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

În total, au fost aplicate 9 sanctiuni contravenționale și întocmite 9 dosare penale.

Ramaneti pe opiniatimisoarei.ro in 9 iunie! Veti afla in timp real tot ceea ce se intampla in Alegerile Locale 2024 in Timisoara si in judet, prezenta la vot, rezultate si exit-poll, precum si cele mai importante informatii de-a lungul intregii zile!

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Aoleu! Da-i voie?

  2. ATENTIE la angajatii CFR care au votul deja vandut de la maririle de salar colosale. Le-a cerut sa voteze psd pt marirea de salar. DNA? Politia?