Focul a facut prapad. Zeci de hectare de orz mistuite de flacari in Timis. Foto

TIMISOARA. S-a dat alarma, luni dupa-amiaza, dupa ce un lan de orz a luat foc in Timis.

CITESTE SI: Opriti la timp, inainte sa produca vreo tragedie. Betivi prinsi pe banda rulanta la volan, in Timisoara si in judet 

Incendiul a izbucnit pe un teren agricol din apropiere de Varias, iar cei care au vazut flacarile au sunat imediat la 112.

La fata locului a ajuns pompierii de la Sannicolau Mare, care, sprijiniti de voluntarii din comuna, au reusit sa impiedice extinderea flacarilor.

Focul a mistuit o suprafata de 25 de hectare de orz, iar salvatorii au stabilit si cauza probabila a incendiului.

Incendiul, care s-a produs in urma unor scantei mecanice de la un utilaj agricol, a cuprins 25 de hectare de cultura de orz. Pompierii au reusit sa salveze restul suprafatei de cultura agricola si terenurile invecinate, de peste 60 de hectare.Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
Va recomandam sa supravegheati permanent culturile agricole, indeosebi in perioadele cu temperaturi ridicate si verificati regulat utilajele agricole pentru a preveni supraincalzirea„, au transmis reprezentantii ISU Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.