Canicula rareste tirurile pe sosele! Restrictii de circulatie pentru masinile grele pe drumurile nationale din Timis

TIMISOARA. Autoritatile instituie restrictii de circulatie pentru masinile de mare tonaj pe o serie de drumuri din Timis. Decizia vine, deoarece miercuri se anunta temperaturi ridicate. Termometrele vor ajunge la 37 de grade Celsius.

CITESTE SI: Zile de foc la Timisoara si in judet. Se vor deschide 6 puncte de prim ajutor pe canicula 

Astfel, miercuri, intre orele 10 si 20 se instituie restrictii de circulatie(pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone) cauzate de conditiile meteo.

Masurile sunt valabile pe drumurile nationale, expres si autostrazi din Arad, Timis si Caras-Severin, dar si din alte 13 judete aflate sub avertizari de canicula.

Aceste restrictii sunt instituite ca urmare a avertizarilor de caniculă emise de către Administrația Natională de Meteorologie, Cod Portocaliu si Cod Rosu – val de caldura persistent, canicula si disconfort termic accentuat.

Masura este adoptata pentru protejarea si conservarea sectoarelor de drum cu imbracaminte bituminoasa, respectiv pentru prevenirea deformatiilor majore ireversibile (ce implica si pierderea stabilitatii straturilor rutiere) care pot aparea pe reteaua rutiera, ca efect al desfasurarii traficului greu în conditiile climatice de canicula„, transmist reprezentantii DRDP Timisoara.

UPDATE: Si pe drumurile judetene au fost impuse restrictii de circulatie, din cauza caniculei pentru masinile cu masa totala mai mare de 7,5t.

Acestea se vor aplica in cursul zilei de miercuri, 19.06, joi, 20.06, vineri 21.06 si sambata 22.06.2024, in intervalul orar 10:00- 20:00, pe intreaga retea rutiera din administrarea Consiliului Judetean Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. la nivel decizional poate ca exista aceste restrictii. In trafic nu am vazut azi nici un echipaj de politie, TIR-urile erau la fel de multe pe sosea. Atata vreme cat politia rutiera nu se implica, restrictiile astea sunt nule