Emotii pentru peste 5500 de elevi din Timis. Incepe Evaluarea Nationala

TIMISOARA. Absolventii de clasa a VIII-a incep de marti primul examen important din viata lor.

Conform datelor Inspectoratului Scolar Judetean Timis, 5502absolventi s-au inscris la Evaluarea Nationala.

Primul proba pe care absolventii de gimnaziu o vor sustine va fi cel la Limba și literatura romana, programata pentru data de 25 iunie. Acesta va fi urmat de proba la Matematica, pe 27 iunie, iar elevii care apartin minoritatilor nationale vor sustine pe 28 iunie proba la Limba si literatura materna.

Primele rezultate urmeaza sa fie afisate in 3 iulie, pana la ora 14, si tot in aceeasi zi incepe si perioada de depunere a contestatiilor.
Astfel, in 3 iulie, intre orele 16:00 si 19:00, dar si in data de 4 iulie, intre orele 08:00 şi 12:00, elevii nemultumiti de notele pe care le-au obtinut vor putea depune contestatii.

Intre 4 si 9 iulie urmeaza sa fie solutionate contestatiile, iar rezultatele finale la Evaluarea Nationala de anul acesta vor fi afisate in 9 iulie.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Foarte bine sa stiti ca fara evaluare nui angajeaza in E.U