N-a putut fi salvat. Un pod de 85 de ani din Timis va fi demolat, iar in loc se va ridica unul nou. Se cauta constructor

FOTO: stiridetimisoara.ro

TIMISOARA. La 4 ani de la momentul la care s-a intocmit Studiul de Fezabilitate pentru podul de la Gavojdia, se lanseaza licitatia pentru gasirea unui constructor care sa-l demoleze si sa ridice unul nou in loc.

CITESTE SI: Centura Vest Timisoara, cu 2 benzi pe sens, 4 noduri rutiere si 10 poduri si pasaje, aproape de anuntarea castigatorului licitatiei 

Este vorba despre un pod cu o vechime de 85 de ani, care face legatura intre cele doua parti ale localitatii, unind malurile paraului Spaia. In plus, el asigura si conexiunea cu Lugoj si Jena, dar si cu Stiuca. Cu o lungime de aproape 25 metri, podul a fost construit din caramida, in jurul anului 1935.

Inca din 2020, mai multe ONG-uri, intre care Asociatia Prin Banat, dar si OAR Filiala Timis, si alte asociatii pentru salvarea patrimoniului cultural, carora li s-a alaturat si Muzeul de Istorie din Lugoj, au cerut Directiei Judetene pentru Cultura Timis sa claseze in regim de urgenta podurile de la Gavojdia, Tapia si Parta, intrucat au fost construite in ultimele 3 secole in Banat si sunt o marturie a trecutului multicultural al regiunii, a numeroaselor lucrari edilitare din zona, constructiile fiind relevante pentru peisajul specific satului banatean, prin materialitate si aspect, socotindu-le o valoare istorica, culturala si memoriala.

Iata, insa, ca demersul n-a dat roade, iar Consiliul Judetean Timis a lansat acum licitatia pentru daramarea podului si ridicarea altuia nou nout in loc, la Gavojdia.

Pe amplasamentul existent, situat in comuna Gavojdia, judetul Timis, se propune inlocuirea podului existent care traverseaza paraiul Spaia in zona central a localitatii si care a fost realizat in urma cu aproximativ 85 ani (conform expertizei tehnice), cu un pod nou, avand caracteristici geometrice si de gabarit, respective capacitate portanta, adaptate la traficul auto actual, prevazut de normele tehnice si legislatia actuala in vigoare. Podul existent este din zidarie de caramida cu doua deschideri boltice de cate 6 m, avand o lungime totala de 24,50 m iar latimea utila intre parapeti de doar 6 m.

Conform expertizei tehnice este necesara inlocuirea podului existent cu un pod nou din beton armat, dimensionat la incarcarile date de traficul si normele actuale, la gabaritele de circulatie prevazute de standardele in vigoare, podul existent nesatisfacand aceste cerinte (…) este absolut necesara si urgenta demolarea si refacerea podului pentru asigurarea continuitatii circulatiei rutiere si pietonale.

Prin realizarea unui pod nou, se va imbunatati considerabil starea tehnica a infrastructurii si implicit confortul si siguranta circulatiei, respective conditiile de mediu se vor ameliora prin reducerea noxelor eliminate in atmosfera, reducerea zgomotului produs de circulatia autovehiculelor, precum si a cheltuielilor de exploatare suportate participantii la trafic.

Podul proiectat are o singura deschidere (lumina preconizata de 17 m) si va fi cu culei din beton simplu si beton armat si cu suprastructura din grinzi l 18-80 din beton precomprimat. Lungimea totala a podului este de 22,10 m iar latimea de 11,20 m, din care carosabil – 7,80 m, trotuare – 2×1,50 m, spatii pentru parapet 2×0,20 m.Suprastructura va fi realizata din elemente prefabricate – grinzi din beton precomprimat tip I 18-80, de 18 m lungime, cu lumina de 17,00 m si 0,80 m inaltime, peste care se dispune o placa de suprabetonare din beton armat C 30/37. Infrastructura este alcatuita din doua culei avand fundatii directe (chesoane deschise) din beton clasa C25/30, si elevatii din beton armat clasa C 30/37. Scurgerea apelor de pe pod se realizeaza prin pante transversal de 2,5%, cu dirijarea apelor spre guri de scurgere si rampe. Racordarea caii podului cu rampele de acces se realizeaza prin intermediul placilor de racordare de 3,00 m lungime, iar racordul cu albia prin intermediul sferturilor de con permeate. In aval si amonte, malurile sunt protejate cu ziduri vertical din beton racordate la cele existente
„, se arata in documentatia ce insoteste anuntul de licitatie din Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Valoarea estimata a contractului este de 2.328.877 lei fara TVA, adica aproape 600.000 de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 19 august.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 0 interes din partea CJT pentru istorie, pentru cultură, pentru păstrarea identității unui loc….
    Dacă tot demolează, nici măcar nu adoptă soluții care prin volumetria lor și numărul de deschideri să aducă a vechiul pod, chiar dacă noul material va fi betonul. Așa să se poată spune măcar că există o minimă preocupare pentru identitatea locului – chiar dacă trasă bine de păr…
    Dar pentru autorități, în general, cultura și patrimoniul reprezintă doar un impediment pentru ca ei să își desfășoare afacerile murdare… Dacă nu aveam legislație de protecție a patrimoniului, ăștia ne demolau cam tot demult! Pa pa identitate culturală, moștenire istorică inestimabilă… Vine Dorelu a lu nea primaru și ne toarnă betoane în loc!

    • Las ca mai fura 10 % din valoarea contractului primarul din Gavojdia, Stoica Danut. Ca doar e din Psd, partidul hotilor!

      • Toate partidele politice fură nu doar PSD! De când dracu tot băgați mortul in casa doar la PSD? Toți fură din politică și cei care fac poliție politică. Fură și cei din AUR și cei din USR. Că doar așa șantajează serviciile oamenii politici. Jack! Informează-te in rasa mă-tii cum trebuie și nu mai împrăștia vrăjeală securistă! Ofițer! Culcat în cristosu mă-tii!

  2. Alfred Simionis pesedistu a început bine ..bravo la prostii care l-au votat,sa dărâme așa pod superb care doar trebuia recondiționat, ne merităm soarta
    Puie Aur PSD pnl

    • Bai, da retard esti, unde dracu iti darama simonis podu, berbecule? Deocamdata, pana in octombrie la CJ sef e Nica looseru, care duce pana la capat prostiile. Dar de unde sa stii tu

    • Puie Aur Psd Pnl?
      Maaaii… Useristule🤡😁🤡
      Lasa, ma, ca ati facut voi revolutia placutei suedeze. Si de vicele🤡 Mos mi-a placut🤡😁🤡 Si de Barna(multe „proiecte” de succes din bani publici a avut, „ia uite ce purcoi de bani se arata :)”) vorba aluia din staff „a vorbit Barna si a murit mosu'”.

      Altceva in afara de „puie” nu sunteti in stare. A, ba da, de mafie, sa furati ba prin consultanta penerere, ba prin incredintari directe pentru tot felul de „proiecte”, ba prin desfiintarea transplantului in Romania(nu mai zic de persecutarea somitatilor medicale) pentru ca are „Magicianul” firma de „navigat” pacienti la Viena, ba prin ONG-uri de asa zisa utilitate publica care nici naiba nu stie ale cui interese le reprezinta…

      Vezi, de-aia eu o sa votez cu Razvan Constantinescu la prezidentiale. Iar la parlamentare, mai vedem cine ce ne propune.

      • De persecutate ce sunt somitatile medicale de la noi, niciuna nu pleaca in strainatate ca medicii performanti si onesti. Somitatile se pare ca nu ar face atat de multi bani afara cat fac in tara sub obladuirea FSN din a carui retea fac parte. Asta ca sa nu mai zic ca acolo chiar trebuie sa munceasca si raspund de rezultate.

        • Nu stii la ce somitati ma refer, nu? La unele care locuiau in spital ca sa fie alaturi de bolnavi de exemplu. La unii care au refuzat posturi la universitati mega-prestigioase. La unii care erau chemati in strainezia pentru cazuri complicate. Ca sunt si destepti fara etica/morala care au pretins sau doar acceptat foloase necuvenitie, ca au fost si ceva papagali care au considerat ca a aranja niste concursuri nu e cine stie ce gravitate…nu la aia ma refer. Oricum, aia care nu pretindeau dar acceptau… ii inteleg. Asa cum ii inteleg si pe cei care dadeau desi din pdv legal sunt vinovati. Iar emotiile gloatei dresata ani de zile sa urasca medicii nu ma impresioneaza decat negativ eventual.
          Au plecat zeci de mii de medici de-aici ca poporul roman din „spagarii, spagarii, nu le dati salarii” nu-i scotea. Foarte „destept” poporul asta, merge dupa toate fentele🤡😁🤡 Si uite asa au ramas spitale municipale fara medici si fortate sa se roage de medici oensionari ca sa nu se desfiinteze sectiile. Si apoi vin alti smecheri care le induc prostanilor ca nu e dom’le ok sa cumulezi pensia cu salariul, pai cum sa fie ok? Si aia cu bioxid de clei in cap aplauda, ca e „logic” ca nu e ok sa cumulezi pensia cu salariul.
          Si ce-mi place mie e ca poporul e si foarte moral, e un popor de sfinti, de aceea isi si permite sa dea cu piatra in stanga si in dreapta in oricine. Dar fiecare cand face kkt-uri isi gaseste imediat gziliarde de scuze🤡
          Bioxidul de clei merge dupa toate fentele. „Brain drain” se face de unii care stiu cum sa mizeze pe „bioxizii de clei” emotionali.

          • In domeniul bugetar unde nu e deficit real de personal este aberant sa accepti cumulul de pensie si salariu ma ales cand anumiti indivizi sunt tineri pensionari pe la 40 de ani dar se inghesuie sa ocupe locuri de munca cu remuneratie peste medie. In alte domenii insa este benefic ca persoanele calificata sa continue sa lucreze prin diverse forme si dupa varsta legala de pensionare.
            Multa lume nu intelege ca din cauza unor mere stricate se duce de rapa reputatia unui sistem intreg iar inactiunea autoritatilor amplifica acest lucru. Oricum pana la alegeri este liber la furat iar in functie de rezultat sunt mari sanse ca acest lucru sa continue si atunci nu e de mirare ce se intampla, brain drain fiind una dintre consecinte.

          • „In domeniul bugetar unde nu e deficit real de personal este aberant sa accepti cumulul de pensie si salariu”

            Aberant este sa spui TAMPENIA Tu intelegi ca pensia este PROPRIETATE? Sau crezi ca bugetarii trebuie sa-si piarda fie dreptul la proprietate fie dreptul la munca remunerata? Singurul lucru in neregula sunt angajarile „pe pile” sau cu concursuri trucate in loc sa fie angajati cei mai buni disponibili, fie ei cu sau fara pensie.
            Dar spalarea de creier pe baza de emotii functioneaza.
            „Hhuuuo, aia iau bani si eu n-am suficienti, huuuoo! „🤡😁🤡 Pau nu le da nimeni bani nemunciti/nemeritati, pensia e PROPRIETATEA lor iar salariul e pentru munca lor, e banal de inteles asta. Banal daca mai si gandim si nu doar uram ca o turma de oi ce behaie lozinci pentru prosti.

          • pensia e proprietate? da. dar pentru bugetari e proprietate obtinuta prin furt.. daca ar fi obtinuta de toti dupa principiul contribuivitatii ai avea dreptate.. dar unu care a contribuit 40 de ani si beneficiaza de pensie inca 5-10 ani, are pensia lafel cu unu care a contribuit 15 ani si beneficiaza de ea 40 de ani.. asta e un furt mascat. ca dealtfel tot socialismul: un sistem facit pentru a fura de la cei ce produc si a da la hoti si paraziti

          • „Exista unii oameni din categoria X care bla bla”
            „Sa interzicem asadat drepturi intregii categorii X”

            Tu ai o logica deficitara, sau esti de-a dreptul prost cu spume? Nu vrei tu sa se corecteze caz cu caz mizeriile? Cand induci URA impotriva unei categorii intregi si-i acuzi pe toti la gramada fara sa ai habar de conditiile din sistemul bugetar, de salarizarea din sistemul bugetar(desi de multi ani e publica) , de necesitatile statului in diverse domenii bugetate, pai esti cel mult o oaie care behaie prostiile care i-au fost bagate in cap de niste ticalosi.
            Nu vrei tu sa te uiti nai bine in curtea ta, sa-ti pui problema de ce mediul privat romanesc exploateaza angajatii si face o evaziune fiscala uriasa, se fura TVA, impartirea profitului firmei intre capital si angajati se face INVERS decat in orice tara cata de cat mai rasarita etc? Nuuu, tie ti-au zis aia „de dreapta” care fac toate mizeriile astea ca problema ta sunt de fapt bugetarii. Si tu cu logica ce tocmai ne-ai deminstrat-o, evident te simti dator sa fii purtatorul lor de lozinci pentru cretini.

            Tu hanbar n-ai ce-i „socialismul” cate tipuri de „socialism”🤡😁🤡 exista oe olaneta, tu stii🤡😁🤡 doar ca din cauza unora n-ai tu avion privat de destept competent si merituos ce esti. Vai de capul vostru „de dreapta” care lrin dreapta intelegeti doar huoooo bugetariii. Cam ce tari mai sunt pe planeta care urasc asa mult bugetarii cum se practica in Romania?
            Pentaoxid de clei uscat la soare, gheorghe🤡😁🤡

          • te deranjeaza adevaru? socialismu e cel mai inechitabil sistem. daca in sclavagism, sclavii plateau o treime la stapan, iobagii plateau zeciuiala (10%), in socialism statul iti fura 70% din munca ta. inapoi nu vezi niciun sferta. si banii astia ajung la hoti si la putori.. de ce ar lua statu 70% din munca?

            2% aparare, 5% sanatate, 7% educatie si sa zicem 1% administratie.. ajungi la 15%. doar tva-ul e peste 20%.. restu e furt..

            America avea cea mai mare economie, cele mai bune universitati, cea mai extinsa retea de cale ferata inainte de aparitia FED. si aveau zero taxe.. toate taxele introduse au fost diar pentru furt.. si pentru razboaie

          • iar daca pensia e proprietate, nu are statu ce sa decida cat e. valoarea pensiei trebuie sa fie 100% proportionala cu contributia.. si cu perioada.. si sa stii inainte de prima luna de contributie, cat va fi .. nu ca „da banii incoace” vedem dupa aia cat primesti daca primesti pensie. poate din banii tai dam pensie la bugetari sau clientii politici.. asta e furt. inselaciune.

          • Ma deranjeaza prostia, adevarul eventual te deranjeaza oe tine si „logica ta”.
            Esti atat de bioxid de clei si ai insirat asa prapastii idioate incat n-o sa-mi pierd vremea cu tine. Iti urez sa emigrezi in tara care are un sistem ne”socialist” asa cum ti-l doresti(cred ca trebuie sa-ti cinstruiesti in largul oceanukui ceva insula si sa&-ti faci un microstat numai al tau), si sa ramana aici cei care stiu cum e in tarile in care cetatenii o duc bine si nu au creierul inecat de ura de neam prost unii impotriva celorlalti.

            Basti!

          • Dreptul la pensie e una si dreptul la munca la stat e alta. Asa se ajunge ca la stat unii sa incaseze o gramada de venituri si sa se eternizeze pe functie tragand sfori in continuare. Daca nu e deficit este si normal sa faca loc altuia care este mai tanar care sa poata invata. Oricum nu se inghesuie nimeni pe posturi unde e de lucru pentru ca de acolo se pleca la pensie cu prima ocazie. Aici e vorba de sinecuri care se tot vrea a fi prelungite. Oricum nu e nimeni de neinlocuit asa ca nu vad cu ce deranjeaza aceasta regula. Sigur tovarasii din servicii vor si pensie speciala si sinecura la stat unde sa nu faca mare lucru si atunci ne miram ce aparat bugetar stufos avem, inmultit cu jumatate de milion din 2008.

          • Nu. Din banii oe care eu ii cotizez astept sa fiu „servit” de cei mai buni . Si sa fie verificati ca isi fac meseria asa cum trebuie. Si un drept nu anuleaza alt drept, decat daca ai ceva probleme de judecata. Iar munca „la stat” nu trebuie sa fie o pomana data unor nepriceputi. Vreau concursuri „pe bune” , iar cine nu castiga concursul, sa se angajeze la privat, sa-si faca propria firma, sa-si caute de lucru in alt domeniu, sa mai invete si sa participe la alt concurs…

          • De ce se „sare” peste esential si se duce „discutia” to spre huuuo bugetarii, asa, la gramada, ca si categorie?

            Repet:

            Nu vrei tu sa te uiti mai bine in curtea ta, sa-ti pui problema de ce mediul privat romanesc exploateaza angajatii si face o evaziune fiscala uriasa, se fura TVA, impartirea profitului firmei intre capital si angajati se face INVERS decat in orice tara cata de cat mai rasarita etc? Nuuu, tie ti-au zis aia „de dreapta” care fac toate mizeriile astea ca problema ta sunt de fapt bugetarii. Si tu cu logica ce tocmai ne-ai demonstrat-o, evident te simti dator sa fii purtatorul lor de lozinci pentru cretini.”

          • Ideea e ca bugetarii trebuie rariti cumva, constitutional si atunci merge si pe criteriul cumulului de pensie plus salariu. Oricum la 65 de ani ce asteptari sa mai ai de la o persoana care oricum e lipsita de orice motivatie. Trebuie sa scada costurile cu sectorul de stat, asta este clar. Cei 500.000 veniti in plus dupa 2008 trebuie sa plece.

          • Cand zici imbecilitate ca ar fi constitutional sa interzici cumulul pensiei cu salariul, pai nu am ce sa-ti explic, capacitatea mea de a explica sigur e limitata in raport cu cretinatatea pe care ai spus-o. Hai poate poate:

            Intai imparte pe ramuri bugetarii:

            invatamant
            sanatate
            armata
            politie nationala
            politie locala
            servicii secrete
            administratie locala
            administratie centrala
            diversi functionari publici
            angajati in companii de stat
            etc

            scrie la fiecare categorie(toate, nu doar cele enumerate de mine) cati sunt si cati vrei sa „tai” sau sa ramana, si impactul bugetar

            Cum recunosti un prost? Vorbeste asa, la gramada, cu „bugetarii”.

            Care e o „formula” in raport cu populatia tarii, cu suprafata tarii, cu gradul de imbolnavire al populatiei, cu gradul de saracie pentru fiecare categorie de bugetari? Cum ai calculat-o? Stii cate institutii in plus a trebuit sa se infiinteze dupa aderarea la UE?

            Repet inca o data pentru BIOXIDUL DE CLEI:

            Repet:

            Nu vrei tu sa te uiti mai bine in curtea ta, sa-ti pui problema de ce mediul privat romanesc exploateaza angajatii si face o evaziune fiscala uriasa, se fura TVA, impartirea profitului firmei intre capital si angajati se face INVERS decat in orice tara cata de cat mai rasarita etc? Nuuu, tie ti-au zis aia „de dreapta” care fac toate mizeriile astea ca problema ta sunt de fapt bugetarii. Si tu cu logica ce tocmai ne-ai demonstrat-o, evident te simti dator sa fii purtatorul lor de lozinci pentru cretini.”

          • Trebuie tăiați drastic plimbători de hârtie de peste tot. În armată sunt o grămadă cum era Oprea, generalul chiloțar care nu au duc niciun beneficiu iar de servicii ce să mai zic ca sunt o grămadă inutili pe acolo având în vedere că noi avem mai mulți angajați decât Franța și mai mulți pe cap de locuitor decât Israelul, țară în război permanent. Apoi în administrația locală trebuie comasate UAT-urile sub 10.000 de locuitori cu cele vecine până se atinge această limită, apoi reducerea angajaților cu 50z cum a făcut Bolojan la Oradea și județul Bihor. Altă categorie unde au loc abuzuri este cea a deconcentratelor iar de administrația centrală nici nu are rost să mai discutăm dacă vedem cu cat a crescut tovarășul cu grade Grindeanu schema de personal de la ministerul său față de mandatul lui Drulă. Stai liniștit că sunt destul locuri de unde se poate tăia atât timp cat nu se face din partea de execuție deși cam asta fac politicienii când e vorba de reduceri că doar nu taie de la sinecuriști.
            Dacă se fac învârteli în privat este doar vina statului pentru ca de fapt respectivii sunt clienții lor, protejați, la fel cum sunt și firmele de stat cu pierderi dar au angajați pe sinecuri, a se vedea cazul emblematic al Tarom. Totul, dar absolut totul, inclusiv rețelele de criminalitate organizată sunt vina statului, mai ales ca aceștia au și penetrat instituții și chiar facțiuni din servicii care le oferă protecție. Aici trebuie tăiat fără milă,

          • iar vii cu cretinatati nivel Hagi, „sa fie bine sa nu fie rau”? Nu ai daspuns la intrebarile mele, nu ai adresat devol JAFUL facut de catre mediul privat. Hai a vedem, daca pentru fiecare 10 lei cheltuiti aiurea in mediul privat cu angajari inutile, in mediul privat se JEFUIESC 100 de lei, cam CAT DE PROST TREBUIE SA FII SA TE AGITI PENTRU CEI 10 LEI IN LOC SA TE AGITI PENTRU CEI 100? Cam ca tine asa…

            A repeta cretinatatile alora care JEFUIESC cei 100 lei si care te indeamna sa te uiti la cei 10 lei e dovada ca esti BIOXID DE CEI USCAT LA SOARE, LROST FACUT GRAMADA.

            Cate institutii cu cati angajati au trebuit sa fie infiintate doar oentru ca am aderat la UE? Cat e DEFICITUL de personal in invatamant, in sanatate, in justitie, in politie?

            PROSTULE! si mai esti si un neasumat fara nickname, dar e bine ca bati campii plin de ura la adresa celor care ti-au fost indicati de cei care-si bat joc de tara asta.

            Umberto Eco:
            „Rețelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivității. Erau imediat puși sub tăcere, în timp ce acum au același drept la cuvânt ca și un premiat cu Nobel. Este invazia imbecililor”

          • corectie: „daca pentru fiecare 10 lei cheltuiti aiurea in mediul privat cu angajari inutile, in mediul privat se JEFUIESC 100”

            come tariile tale sunt atat de CRETINE incat sunt sigur ca ai nevoie sa specific corecta, nu te-ar duce capul sa intelegi singur.

            Restul de greseli date de graba cu care am tastat ca mi-am pierdut destul timp cu un CRETIN NEASUMAt care are o placa zgariata, habar n-are cati bugetari unde sunt angajati, nu stie cum e in SUA, sau Fdanta, sau Germania sau orice alta tara cat de cat, dar stie el cati bugetari trebuie sa fie in Romania ca i-au imprimat unii smechrei discul cu niste LOZINCI CRETINE care ii indica vinovatii ca de ce e el sarac si prost,. daca nu intelegi, ramai PROST, asta e.

          • *daca pentru fiecare 10 lei cheltuiti aiurea in mediul BUGETAR cu angajari inutile, in mediul PRIVAT se JEFUIESC 100 de lei, cam CAT DE PROST TREBUIE SA FII SA TE AGITI PENTRU CEI 10 LEI IN LOC SA TE AGITI PENTRU CEI 100? Cam ca tine asa…

            NEASUMATULE, esti penibil ba, la tine se referea Umberto Exi cu armata de imbecili

          • Repet:

            Nu vrei tu sa te uiti mai bine in curtea ta, sa-ti pui problema de ce mediul privat romanesc exploateaza angajatii si face o evaziune fiscala uriasa, se fura TVA, impartirea profitului firmei intre capital si angajati se face INVERS decat in orice tara cata de cat mai rasarita etc? Nuuu, tie ti-au zis aia „de dreapta” care fac toate mizeriile astea ca problema ta sunt de fapt bugetarii. Si tu cu logica ce tocmai ne-ai demonstrat-o, evident te simti dator sa fii purtatorul lor de lozinci pentru cretini.”

          • Efectiv nu-mi vine sa cred, un MAFIOT care te „face” de 100 de lei iti zice ca prostii pe care TU i-ai votat te „fac” de 10 lei astfel incat sa mergi dupa fenta si MAFIOTUL sa poata sa te faca apoi de 150 lei, si tu tii cu MAFIOTUL🤡😁🤡

            Pai ori chiar tu faci parte din mafia respectiva, ori esti mai prost decat orice limita legala🤡😁🤡

        • În primul rând îți recomand să încerci un control psihiatric ca poate poate mai există o șansă de ameliorare a simptomatologiei.
          Lasă te este ca nu este nevoie de 500.000 de bugetari pentru instituțiile cerute de UE. Este foarte clar ca funcțiile de execuție nu sunt căutate iar salariile sunt scăzute acolo pe când la sinecuri se înființează tot felul de posturi pentru cine trebuie să plimbe hârtii ba chiar nici nu trebuie să se prezinte la muncă cum a fost cazul cu angajările lui Dragnea. Că avem un aparat bugetar supradimensionat cu UAT-uri ca să ia să la număr este treaba mea pentru ca eu sunt forțat să le finanțez iar de banii aceia nu se angajează medici și profesori ci sinecuriști, neamurile și cunoștințe. În plus gradul de digitalizare a crescut astfel că ar trebui redus un anumit număr de posturi ceea ce nu s-a făcut. Deci e de unde.
          Faptul că în mediul privat este evaziune nu este treaba mea ci a instituțiilor abilitate care fie iau șpagă și protejează pe respectivii fie este cu voie de la guvernare ca să aibă și capitalul romanesc vreau șansa ca altfel ne iau ăștia pe sus. Nu vezi ca toate firmele sunt străine? Așa măcar mai supraviețuiesc și din cele autohtone. În orice caz este problema statului să facă curățenie. E ca și cum ai da vina pe privat pentru infracționalitate dar poliția e mână în mână cu infractorii pe care mai degrabă îi protejează. E treaba statului să se ocupe de asta și să își strunească angajații, restul e doar zgomot de fond să acopere adevarata problemă.

          • Bioxid de clei, du-te cu placa ta zgariata, esti efectiv facut gramada, ‘vinovata e victima, ca de ce a fost proasta sa ajunga victima’ Pai din cauza bioxizilor de clei ca tine care HABAR nu au care sunt cifrele pe domenii, cum e in alte tari, ca ei repeta ca niste CRETINI toate lozincile celor care jefuiesc tara asta.

            Mai prostea, cand tu zici FIX aceleasi lozinci ca cei care JEFUIESC, chiar nu-ti dai seama ca esti IDIOTUL LOr UTIL? Asta chiar nu te pune pe ganduri? Deloc?🤡😁🤡
            Dar tu de felul tau ai vreun gand propriu, sau doar repeti lozinci pentru cretini? de exemplu sa-ti pui problema de „productivity pay gap” inceputa in anii ’80 cu FIX aceleasi texte pe care le spui tu si MAFIA, FiX aceleasi, si sa vezi la ce a dus toata asta. HABAR NU AI, dar esti foarte sigur pe tine, nu? Pai cand un BIOXID DE CLEI
            NRASUMAT
            TRIMItE Pe CINEVA la psihiatrie

            atunci acela

            e un cretin care e si nesimtit, si laș

            Du-te, ba cu cercul, esti efectiv … puti a prost.

          • Te-am mai intrebat, ce IQ ai, e macar 90? Ca mie imi pari pe la maxim 85. Sai ti-e rusine sa spui?🤡😁🤡

            Fereasca-ma Dumnezeu de prostul care nu-si da seama cat e de prost si nu e in stare decat sa repete ce-i baga altii in capul ala plin de bioxid de clei.

          • Bine că UE e de vină pentru armata de 500.000 de bugetari angajată din 2008 încoace. Asta ca să nu mai zic de bugetari mea din firmele de stat care sunt pe pierdere și oferă salarii mai mari decât în privat. Asta ca unii jefuiesc țara este tot vina statului și a bugetarilor leneși și corupți care nu au oprit acest fenomen, că de, le convenea. Așa le convine la toți, de la ANAF la securiști că lor le cresc salariile cu rata inflație și mare lucru nu trebuie să facă. Principala lor grijă este cum să mai le pice o șpagă să le iasă măcar de un concediu din cele 3-4 care le fac pe an. Toate aceste oale se sparg în capul administrației pentru ca ei au prerogative pe această temă și ei sunt cei vinovați. Victimele suntem noi, cetățenii în economia reală care duc în spate pe de o parte pe cei numiți de tine jefuitori și pe de alta a parte statul umflat, leneș și corupt, Tu ai niște probleme grave la mansardă când vezi statul ca victimă când acesta este parte din problemă pentru ca nu își face treaba. Când se taie ilegal păduri după tine victima este statul, nu cetățenii care trag ponoasele de pe urma defrișărilor. Clar gândire de 0 IQ.

          • mai bioxid de clei, mai neasumatule, sa incerce cineva sa explice unui prost(bine exista si exceptii, tu de exemplu) mai poate avea un sens, dar sa explici unuia „cu probleme la mansarda”… ce sens are? si tu continui sa explici unuia pe care il consideri „cu probleme la mansarda.” Pai in cazul asta stiu si eu care din cei doi are probleme la mansarda🤡😁🤡 dar tu esti atat de bioxid de clei incat nu-ti dai seama cat de penibil devii singur, cu manutza ta, ca creier de unde?

            Tu chiar nu vezi lipsa de logica in a face referire total fara sens la 2008? deloc? Care e logica? Aia gandita de tine, nu aia care ti-a fost imprimata oe disc. Ai gandit-o inainte sa apara lozinca in spatiul public? Sau ai preluat-o ca ti-a gasit vinovatii de prostia ta totala? Era mai bine in 2008, erai mai fericit, mai bogat, mergea economia mai bine, era PIB-ul mai mare? Tu nu vezi ca REPETI un cliseu dar nu esti in stare sa zici in functie de ce anume trebuie un numar sau altul de bugetari? CATI sunt in SUA, FRANTA, GERMANIA, etc? Media UE? Media OCDE? raportat la suprafata si la populatie? Nu stii, nu? Pe placa ta zgariata au scris niste smecheri niste lozonci pentru cretini, si tu la nivel HAGI, repeti ca un tembel ceva ce ti-a fost bagat in cap de catre aia care JEFUIESC tara? In ce dimenii nugetare cati ai angaja? cati? In ce domenii? Cati ai angaja in invatamant? Hmm? Dar in politie? Hmmm? Niciunul, nu? Dar in invatamant? Si asta pentru ca necesarul pentru o buna functionare a acestor domenii este satisfacut, nu? De-aia merg asa bine, ca sunt suficienti, nu? Zi Numere, CATI? Dar in justitie? Concert, vreau cifre!!! CONCRETE! altele decat 500 mii scrise pe placa ta cu clisee pentru Iq 85. bolovane…

            Du-te, ba, cu kkt-urile tale cretine pentru bioxizi de clei. „sa fie bine sa nu fie rau” logic. 🤡😁🤡

          • mai bioxid de clei, mai neasumatule, sa incerce cineva sa explice unui prost(bine exista si exceptii, tu de exemplu) mai poate avea un sens, dar sa explici unuia „cu probleme la mansarda”… ce sens are? si tu continui sa explici unuia pe care il consideri „cu probleme la mansarda.” Pai in cazul asta stiu si eu care din cei doi are probleme la mansarda🤡😁🤡 dar tu esti atat de bioxid de clei incat nu-ti dai seama cat de penibil devii singur, cu manutza ta, ca creier de unde?

            Tu chiar nu vezi lipsa de logica in a face referire total fara sens la 2008? Deloc? Care e logica? Aia gandita de tine, nu aia care ti-a fost imprimata pe disc. Ai gandit-o inainte sa apara lozinca in spatiul public? Sau ai preluat-o ca ti-a gasit vinovatii de prostia ta totala? Era mai bine in 2008, erai mai fericit, mai bogat, mergea economia mai bine, era PIB-ul mai mare? Tu nu vezi ca REPETI un cliseu dar nu esti in stare sa zici in functie de ce anume trebuie un numar sau altul de bugetari? CATI sunt in SUA, FRANTA, GERMANIA, etc? Media UE? Media OCDE? raportat la suprafata si la populatie? Nu stii, nu? Pe placa ta zgariata au scris niste smecheri niste lozinci pentru cretini, si tu la nivel HAGI, repeti ca un tembel ceva ce ti-a fost bagat in cap de catre aia care JEFUIESC tara? In ce domenii bugetare si cati ai angaja? cati? In ce domenii? Cati ai angaja in invatamant? Hmm? Dar in politie? Hmmm? Niciunul, nu? Dar in sanatate? Si asta pentru ca necesarul pentru o buna functionare a acestor domenii este satisfacut, nu? 🤡😁🤡De-aia merg asa bine, ca sunt suficienti, nu? Zi Numere, CATI? Dar in justitie? Concert, vreau cifre. CONCRETE! altele decat ‘500 mii’ scrise pe placa ta cu clisee pentru Iq 85. bolovane…

            Du-te, ba, cu kkt-urile tale cretine pentru bioxizi de clei. „sa fie bine sa nu fie rau” logic. 🤡😁🤡

          • Lasă textele, s-au înmulțit prea de tot și nejustificat raportat la volumul de muncă. Nu vine creșterea economică de acolo pentru că oricum majoritatea nu fac nimic în afară să plimbe hârtii că în rest nu au habar de nimic cum era chimista de la apele române. Câți nu sunt ca ea angajați de indivizi ca Dragnea? Sigur că justiția nu mai face acum nimic decât că eliberează pușcăriabili pe bandă prin diverse tertipuri. S-a dat liber la corupție iar statul nu o mai combate așa ca mai bine reducem numărul de bugetari că și așa nu se simte. Nu-i de mirare ca toți vor să lucreze la stat acum.

          • Ai dreptate!!!
            Ca orice neasumat las cu Iq max 85 care repeta aceeasi placa stricata pe care i-au imprimat-o aia care JEFUIESC tara, cam atata dreptate ai.

            Uita-te la Digi tv sau ceva, gasesti acolo fix aceleasi lozinci, le repeta de ani de zile, nu-mi spui nimic nou. Cred ca le-au preluat de la tine. Sau tu de la ei. Sau si tu si ei de la mafiotii care striga hotii.

            Ai perfecta dreptate. Geniale lozincile tale, pacat ca le aud de ani de zile de la tot felul de sefi de banci straine condamnate de instante pentru practici inselatoare in dosare cu sute de mii de fraieri, de la sefi de corporatii care „optimizeaza fiscal” tot profitul si stau pe+aici pe pierdere ami de zile de dragul nostru, ca alt sens nu vad daca nicicum nu reusesc sa faca profit, de la diversi ambasadori care desigur ca nu reprezinta interesele tarilor lor, pentru ca desigur MAFIOFII astia ne vor binele! Iar faptul ca tu repeti FIX aceleasi kkturi ca toti mafiotii astia nu-ti trezeste nicio indoiala nicio suspiciune, nimic nimic.
            Nici faptul ca absolut niciuna din lozincile astea n-ai gandit-o tu dar le-ai auzit repetate de astia cu mainile pana la umar varate sa Jefuiasca, nimic, nicio tresarire a unui ultim neuron care sa fi scapat cat de cat. Nimic. Zero absolut.🤡😁🤡

            Pentaoxid de clei uscat la soare, zi-mi ceva ce nu pot auzi in bulele spalatilor pe creier care preiau lozinci imbecile pentru cretini. Ceva gandit de tine ce n-am mai auzit, si cu o explicatie pe care n-am mai auzit-o🤡😁🤡. Ah, tu esti ala are considera constitutional sa faci discriminari pe baza de pensionar sau nu🤡😁🤡 Asta e logica ta🤡😁🤡 Pe baza de ura, frustrare, si multa multa prostie cu clopotei..

            Du-te plimba cercul in secta aia cu lozinci pentru idioti, repetati-vi-le unii altora si aplaudati-va intre voi. Sa fiti atenti insa ca Mafiotii vin si cu lozinci moi din cand in cand, sa nu cumva sa pierdeti vreuna, neaparat sa o preluati si sa fiti „Martorii Bioxidului de Clei”, fanatici fara creier, incapabili sa faca o analiza comparata cu tarile de unde vin smecherii cu lozinci.

            Iq85 , n-avem pretentii. Sa fii macar atent la gropi, sa nu dai in ele.

            A, si nu mai explica nimic celor pe care-i consideri bolnavi psihic, te faci de kkt rau, da rau de tot🤡😁🤡

          • Anticipativ, pentru urmatoarea ta serie de clisee si lozinci aflate in perfect acord cu „opiniile” JEFUITORILOR tarii

            AI DREPTATE!!!!
            🤡😁🤡

          • Deci tu consideri ca nu avem prea multi bugetari din moment ce la noi sunt peste 25% și în alte state sunt pe la 15%? Și asta calculat la o populație fictivă pentru că de fapt în țară sunt mult mai puține persoane decât cele de pe listele de alegători. Și cu toate astea nu sunt în stare să administreze bine țara, adică mulți și prosti sau mulți și corupți dar cu conexiuni. Mafia din sistemul bugetar, așa numitul deep state, pe aia nu o vezi. Probabil că nu se pune, vorba unui clasic în viață. Deci cu ăștia nu ai cum să oprești jaful, ba mai degrabă îl amplifici.

          • Ai dreptate!!!
            25% 🤡😁🤡😁🤡😁🤡
            Credeam ca la Iq 85 ai putea sa calculezi macar cu un calculator🤡😁🤡
            Dar poate ai sub 85. ceva ceva ai retinut tu, dar nu bine, du-te la secta bioxizilor de clei sa-ti explice mai bine manipularea cu 25%, macar sa stii cum s-o repeti corect ca un papagal sa nu te faci chiar de kkt. si sa tina macar la bioxizii de clei aia care nu stiu din ce anume trebuie calculat procentul si de ce nu cum ti se calculeaza tie de catre JEFUITOrI.

            Bioxid de clei, astept lista cu domeniile, cati sunt si cati vrei sa fie si cum ai calculat:
            in sanatate
            in invatamant
            in pilitie
            in justitie
            in armata
            un servicii
            in administratia centrala
            in administratia locala
            in companii de stat

            astept apoi sa calculezi impactul bugetar al ( – cati dati afara + cati angajati noi). Apoi astept sa compari suma cu JAFUL NEOCOLONIALIST si sa-mi explici de ce esti PROST CU CLOPOTEI de tipul SCUMP LA TARATE SI IEFTIN LA FAINA FIX, DAR FIX cum te-au dresat aia care executa JAFUL si-ti zic sa te uiti la cei 1p lei, nu la cei 100

            Hai cu cifrele, mai pentaixid de clei.
            Sau ai un Iq sub 80? Probabil ca pe-acolo🤡😁🤡. Cam atata dreptate si ai, cata poate avea un low Iq care repeta o olaca zgariata el neavand vreodata alta capacitate decat sa repete ca un papagal fara sa inteleaga nimic🤡😁🤡

          • Oricum ai lua-o, risipa și costurile trebuie reduse peste tot dar nu se vrea iar marota ta cu colonialismul este de competența statului și angajaților săi să o oprească. Dar stupoare, aceștia fiind corupți înlesnesc astfel de practici și atunci normal ca se pune întrebarea câți am da afară ca să se simtă o schimbare. După cum a reformat Bolojan adminiraria din Oradea și cea de la Județul Bihor s-a putut observa că reducând numărul de posturi cu 40-50% lucrurile s-au îmbunătățit considerabil astfel ca au rămas și o grămadă de bani pentru investiți. Deci se poate și există un exemplu de urmat, este doar nevoie de cineva care să dea tonul.

          • Du-te cu cercul daca nu esti in stare sa zici cifre concrete, ci numai lozinci pentru cretini.

            N-ai cerc? Incearca🤡 sa folosesti placa, si asa e zgariata. Basti de-aici, la stadion cu tine.🤡😁🤡

          • Ia hai plimbă nutriile pe Bega, poate primești un post de bugetar de la PSD.