Mircea Geoana, la Timisoara: Veniti la vot in numar mare din primul tur, pentru ca atunci se joaca adevarata finala in aceste alegeri, nu in turul 2! (P)

TIMISOARA. Candidatul independent la Presedintia Romaniei, Mircea Geoana, a fost prezent la Timisoara unde a discutat cu sustinatorii sai despre programul politic pe care il propune, daca va fi ales in cea mai inalta functie si i-a indemnat pe romani sa mearga la vot in numar cat mai mare inca de la primul tur de scrutin.

El a atras atentia ca se poate repeta scenariul din anul 2000 cand romanii au avut de ales intre Ion Iliescu si Corneliu Vadim Tudor sau scenariul din 2009 cand Guvernul spunea oamenilor ca economia sta bine, dar dupa alegeri a venit o criza fara precedent.

Un presedinte care depinde de un singur partid, nu poate sa intinda o mana unui om competent, dintr-un partid sau alt partid, unui primar, indiferent de culoarea politica, daca face un lucru bun, unui presedinte de consiliu judetean, unui tanar sau unei tinere care vor sa isi inceapa o viata in tara lor. (…) Nu inseamna ca nu vom lucra si nu voi lucra cu partidele din Romania. Avem alegeri parlamentare. Evident, romanii si romancele vor vota cum considera. Și dupa ce vom trage linie, sper sa putem intra in turul doi sa castigam, dupa aceea, vom face o discutie serioasa. Am vazut ieri pe domnul Ciolacu anuntand un proiect politic. Sunt absolut respectuos fata de propunerea sa. Sa dea Dumnezeu sa se intample (…) ”, a declarat Mircea Geoana.

Candidatul independent la Presedinta Romaniei a spus ca va avea o dscutie serioasa cu partidele, in cazul in care va ajunge sef al statului, pentru ca acestea sa isi respecte promisiunile din campania electorala.

Deci, o discutie serioasa cu partidele care la randul lor promit si propun ceva natiunii si intre angajamentul meu si propunerea acestor partide vom gasi o forma de contract politic pe care eu ma angajez sa respect si am sa tin la socoteala ca cei care vor castiga, sa se tina de cuvant pentru ca romanii nu mai cred in promisiuni electorale si, pe buna dreptate, nu mai cred in aceste lucruri”, a mai spus Geoana.

Candidatul a atras atentia ca PSD incearca sa il duca pe George Simion in finala prezidentiala cu Marcel Ciolacu.

Exista o situatie inedita la aceste alegeri prezidentiale din Romania. In primul rand, aparitia unui candidat independent cu sanse, pe de alta parte avem o situatie destul de complexa care trebuie sa ne dea de gandit. Eu vad acum, in Romania (…), un fel de combinatie intre anul 2000 cu alegeri Iliescu-Vadim si anul 2009 in pragul crizei finaciar bugetare, dupa ce guvernul de atunci s-a prefacut ca nu avem deficite, s-a prefacut ca economia merge si, imediat dupa alegeri, a venit scandenta si socoteala

Ceea ce vedem astazi este o incercare de a duce in turul doi pe domnul Ciolacu si pe domnul Simion. Este un plan activ. A inceput cu decizia Curtii, a continuat cu punerea, pe spranceana, de oameni pe liste. Se discuta despre folosirea metodei EBA, de a mai da niste voturi pe ici pe colo, pentru ca singura sansa a domnului Ciolacu este sa mearga cu domnul Simion in turul doi, si acolo ar castiga. Ăsta este scenariul Iliescu-Vadim din 2000.

Eu sunt convins ca fostii mei colegi din PSD nu vor marsa pe un astfel de plan. Au muncit prea mult sa devina un partid care sa ajunga la guvernare, au prima sansa sa castige parlamentarele, au vocatie de guvernare, dar, in contextul acesta, perspectiva unui parlament national roman cu un Simion in turul doi ar insemna un AUR la peste 20 la suta plus votul de victimizare pe care fosta candidata Șosoaca il va avea. O sa avem un Parlament cu aceste forte pro-Moscova si anti-Occidentale. Asta inseamna o dezechilibrare a ceea ce inseamna echilibrul politic din Romania si traseul occidental al tarii noastre (…)”, a spus Geoana.

Geoana anunta ca si-ar dori-o pe USR-ista Anca Dragu ministru de Finante.

„Am prietenti si in USR si cred ca si pentru ei e important sa revina la principala loc caracteristica care se numeste competenta. Și sper ca, dupa aceste alegeri prezidentiale, sa putem sa vedem cel mai competent ministru de Finante, doamna Anca Dragu, care astazi este guvernatorul bancii centrale de la Chisinau (…)”, a afirmat Geoana.

Mircea Geoană a facut apel catre romani sa paricipe in numar cat mai mare la votul pentru presedintele Romaniei, inca din primul tur de scrutin.

As vrea sa fac un apel de aici, de la Timisoara, veniti la vot in numar mare din primul tur pentru ca la aceste alegeri, spre deosebire de celelalte din ultimii 35 de ani, adevarata finala se joaca in turul intai, nu in turul doi. Pentru ca din formulele pe care le putem vedea acum este destul de clar care ar fi rezultatul unei finale Ciolacu-Simion sau Ciolacu-Geoana”, a subliniat Geoana.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Alt gunoi putinist

  2. Deci ca să evităm o finală Iliescu-Vadim, să îl votam pe tovarășul Geoană pentru a avea o finală cu continuatorii politicii lui Iliescu? Bună logică.