Opinia Timisoarei

A ajuns la Timisoara primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya. Mai vin inca 16

TIMISOARA. A sosit primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya pentru Timisoara. Garnitura a iesit pe poarta fabricii in 7 mai, iar vineri seara a ajuns la destinatie.

CITESTE SI: Veste buna pentru locuitorii din Urseni. Sorin Grindeanu: Am inceput sa lucram sa rezolvam problema conexiunii cu Timisoara la Centura Sud 

Noua garnitura a fost data jos de pe trailer si impinsa pe linii de o alta Bozankaya violet pana in depoul STPT din Dambovita.

FOTO: Forum STPT

Tramvaiul galben este primul dintr-un lot de 17 garnituri care urmeaza sa intre in zestrea STPT pana la finalul acestui an, si care se adauga celor 23 violet, deja cumparate si livrate.

Pe masura ce vor sosi la Timisoara, noile tramvaie Bozankaya nu vor mai avea nevoie decat de o simpla testare, iar apoi vor putea fi puse direct in circulatie, intrucat sunt exact ca cele aflate deja in functiune pe trasee din oras, care au fost omologate.

Mijloacele de transport pot functiona autonom, pe baza bateriei, fara a fi conectate la reteaua electrica, pe o distanta de pana la 70 de kilometri.

Valoarea totala a achizitiei este de aproximativ 33 milioane de euro, respectiv 1,9 milioane de euro pentru fiecare tramvai.

Garniturile galbene fac parte din extensia contractului incheiat de vechea administratie, dupa ce s-a asigurat finantarea cu fonduri europene prin Planul National de Redresare si Rezilienta.

Exit mobile version