Opinia Timisoarei

A doua zi de proteste la Colegiul de Vest Timisoara. Dascalii refuza mutarea. Robu: Acesta este un model de mineriada!

UPDATE: Nicolae Robu i-a anuntat pe dascali ca nu este de acord cu solutia propusa de ei si ca, in schimb, este de acord ca cei din Colegiul tehnic de Vest sa ramana in actualul spatiu, insa municipalitatea le va taia finantarea, inclusiv pentru plata salariilor dascalilor.

_______________

TIMISOARA. Cei aproximativ 40 de dascali care vineri au inceput protestele refuzand mutarea scolii au continuat si sambata in aceeasi nota. S-au incuiat in scoala si au baricadat usile pentru ca angajatii Retim sa nu poata lua mobilierul.

De data aceasta a fost prezent si un avocat care a venit cu o solutie: mutarea Scolii Generale nr. 12 din cartierul Iosefin, in cladirea Colegiului Tehnic de Vest si apoi mutarea Colegiului de Arte Plastice in cladirea scolii de langa piata Iosefin.

Dupa ce seful ISJ, Cornel Petroman si reprezentanti ai primariei si Politiei Locale au discutat cu avocatul, a fost chemat si primarul Nicolae Robu la discutii.

Dupa aproximativ zece minute de discutii in biroul directorului, primarul Nicolae Robu a iesit foc si para spunand ca o hotarare de consiliu local care este executorie trebuie aplicata.

Domnul avocat de aici este intr-o postura de mercenar, de fapt.  Este angajat ca sa asimileze o astfel de situatie in care un spatiu de invatamant este gestionat, conform legii prin hotarari de consiliu local, ca nimeni altcineva nu este abilitat sa gestioneze spatii de invatamant decat consiliul local si dansul vine sa imi spuna ca aceasta este aceeasi situatie ca si cand cineva mi-ar ocupa mie apartamentul si eu vreau sa il adu afara si nu pot sa il dau decat cu hotarari judecatoresti. De acord cu dansul aici, dar suntem intr-o cu totul alta speta„, a spus Robu.

Cu toate acestea, primarul pare sa ia in calcul solutia propusa de avocatul Colegiului Tehnic de Vest .

Voi vedea ce se va intampla. Eu voi analiza personal toata zona aceasta (…) Nimeni nu a facut un scop in sine de a muta Colegiul de Vest„, a batut in retragere edilul care a dat asigurari ca va incepe scoala, luni, si pentru elevii de la Colegiul Tehnic de Vest: „Scoala va incepe. Va voi spune la momentul potrivit unde vor incepe scoala elevii„, a precizat edilul.

Dupa cateva vociferari din partea dascalilor, Nicolae Robu a amenintat ca se va adresa oamenilor legii si va face plangeri penale.

Vedeti cu ce oameni avem de-a face? Cu oameni care stiti ce vor? Vor ca Romania anului 2013 sa fie din nou o Romanie a mineriadelor. Asta vor sa faca. Aceasta atitudine este una de tip mineriada in care nu exista lege, nu exista HCL, ei vin sa spuna ca nu vor ei. (…) Vom face plangere penala pentru ei ca persoana. Eu nu voi tolera debandada si anarhia. Daca gasim alta formula, nu e nicio problema, aici nu e o lupta de orgolii. Cei care au analizat au ajuns la concluzia ca asta e cea mai buna solutie„, a mai spus Robu.

Primarul s-a dus apoi la Scoala Generala nr. 12 din cartierul Iosefin pentru a discuta cu conducerea o varianta de mutare a acesteia in Colegiul Tehnic de Vest, dealtfel solutia propusa de protestatari.

CITESTE SI: Scandal monstru! Profesori baricadati in scoala la Colegiul Tehnic de Vest din Timisoara. Dascalii nu vor sa fie mutati de primarie

Exit mobile version