Opinia Timisoarei

A fost atat de aproape. David Popovici castiga o noua medalie olimpica la JO Paris 2024

David Popovici a castigat a doua medalie olimpica, la 48 de ore de cand a devenit olimpic in intrecerea de 200 de metri liber.

CITESTE SI: Peciu Nou, singura echipa timiseana calificata in turul al doilea al Cupei Romaniei. Buziasul, ‘demolat’ la Lupac 

Sportivul roman i-a avut ca adversari in finala cursei de 100 m liber pe Pan Zhanle(China), Kyle Chalmers(Australia), Nandor Nemeth(Ungaria), Maxime Grousset(Franta), Jack Alexy(SUA), Chris Giuliano(SUA) si Josha Salchow(Germania).

Romanul a plecat de pe culoarul 2, iar la jumatatea cursei nu a intors in primii trei.

Pe ultima lungime de bazin, Popovici s-a luptat de la egal la egal cu rivalii sai, insa nu a mai reusit sa recupereze distanta pentru aur, insa a terminat cu al treilea timp si a luat bronzul, la 9 sutimi de Pan Zhanle, cel care a luat titlul olimpic. Chinezul a stabilit si un nou record mondial, cu 46:40 secunde.

Pe locul al doilea a incheiat la doar o sutime in fata lui Popovici, australianul Kyle Chalmers. Tot la o sutime l-a depasit romanul pe ungurul Nandor Nemeth.

Astfel, David Popovici obtine a doua medalie olimpica a inotului masculin romanesc la aceasta editie a Jocurilor Olimpice.

 

Exit mobile version