Opinia Timisoarei

A fost o bucurie. Sute de spectatori de toate varstele la ultimul meci de pe stadionul Dan Paltinisanu. Fotbalistii ‘asaltati’ de fani dupa partida. Foto

TIMISOARA. Cu tribunele inchise, dar cu sute de oameni pe pista de pe marginea terenului. Asa s-a disputat duelul amical dintre echipele de old boys ale Politehnicii Timisoara si Rapidului pe stadionul Dan Paltinisanu, vineri.

CITESTE SI: La aproape 1 an de cand Pasajul Solventul din Timisoara trebuia sa fie gata, a ajuns abia la jumatate realizarea piesei cu care se va strapunge pamantul de sub cele 10 linii de cale ferata. Operatiunea, amanata cu o luna. Video 

Unii albiti de vreme si cu cateva kilograme in plus, altii care arata de parca nu s-ar fi retras, desi au pus demult ghetele in cui, fotbalistii celor doua cluburi au aratat ca inca stapanesc mingea, pot face driblinguri spectaculoase si inca pot sa inscrie si goluri. Rapidul s-a impus cu scorul de 2-1, cu reusitele semnate de Costin Lazar si Marian Vlada, in timp ce pentru alb-violeti a punctat Iasmin Latovlevici.

Putea sa fie 3-1, insa una dintre reusite a fost anulata de arbitrul VAR, Catalin Botas.

Din lotul care a intrat pe teren pentru Poli au facut parte portarii Sorin Frunza si Petru Turcas si jucatori de camp din diferite generatii precum Marcel Baban, Octavian Popescu, Leonard Naidin, Valentin Velcea, Florin Batranu, Silviu Balace, Cristian Dancia, Alin Crisanov, Sorin Vlaicu, Calin Mada, Titi Varga, Srgian Luchin sau Iasmin Latovlevici.

Foarte, foarte placut, un sentiment nostalgic sa spun asa. Chiar vorbeam intre noi, ne aducem cu totii aminte de atmosfera creata pe acest stadion. Clar, fiecare stadion are atmosfera lui, fiecare echipa are atmosfera ei aparte, aici la Dan Paltinisanu publicul era clar al 12-lea jucator. Ne lipseste aceasta atmosfera si as vrea ca intr-un viitor cat mai apropiat sa revina publicul pe un stadion nou, sa avem, o echipa de nivelul orasului, pentru ca eu am trait niste ani foarte frumosi si intregul oras trai prin aceasta echipa, prin Poli. Sper sa revina echipa unde speram cu totii, cel putin in Liga 1. Ma bucur ca ne-am revazut cu totii, cu altii adversari. Am fost diferite generatii, unii mai tineri, altii mai in varsta, dar fiecare cu propriile amintiri legate de acest club, de acest stadion si de meciuri care au facut istorie aici” a spus la final Srgian Luchin, fostul fundas al lui Poli Timisoara.

O senzatie unica credeti-ma. Imi pare rau ca acesti copii care au fost aici nu au putut sa beneficieze de bucuria pe care am avut-o noi. Ne dorim, si pentru asta am si facut acest meci, sa tragem un semnal de alarma pentru a incepe constructia noului stadion. Asta ne dorim toti. O sa vedeti ca odata venit si stadionul, o sa fie diferit aici. O sa avem si echipa, emulatia va fi foarte mare… Aici am avut clipe frumoase alaturi de colegii din vestiar. A fost un lucru senzational asta seara pentru ca si publicul a fost mai aproape, pe pista, si acest lucru il simti cand joci in teren„, a spus Calin Mada.

Pentru mine a fost mai greu pentru ca e terenul foarte mare, dar a fost frumos, in primul rand pentru ca ne-am intalnit si am adus iarasi bucurie acelor spectatori care au putut veni si o bucurie mare ca am putut sa organizam acest meci inainte de demolarea stadionului, pentru ca face parte din istoria fotbalului timisorean. Am fost chemati de la antrenori si conducatori din garda veche, cei de dupa ace generatie si cei mai tineri. Eu ma bucur ca s-a organizat…M-as bucura ca stadionul nou sa se faca si noi sa jucam in deschidere la Poli cu Rapid, in Liga 1, pentru ca ar fi un stadion frumos si plin„, a spus Marcel Baban.

Si Rapidul a venit cu fotbalisti de legenda din istoria sa: Dumitru Tartau, Stefan Nanu, Zeno Bundea, Costin Lazar, Cristian Dulca, dar si solistul Kamara.

A fost o adevarata placere, o atmosfera foarte buna. Ne pare rau oarecum pentru ca avem amintiri placute, pentru mine ca si adversar uneori neplacute aici pe Dan Paltinisanu, dar ma bucur ca o sa fie un proiect nou, si lumea are nevoie de ceva nou…Am luat Cupa Romaniei aici, am fost atunci, cred ca era cu Razvan Lucescu. Era o sarbatoare mare, mi se pare ca si confetti erau alb-violet, dar ma bucur ca am castigat. Suntem ca niste frati cu Timisoara si ne bucuram ca am fost invitati la acest eveniment. Daca ne mai duc picioarele vom veni si la viitorul stadion„, a spus Costin Lazar, castigator al Cupei Romaniei cu Rapid, in 2007, chiar pe stadionul Dan Paltinisanu.

A trecut ceva timp de atunci, de cand am fost jucator. Imi aduc aminte de stadioanele pline care erau la fiecare meci in perioada respectiva, indiferent ca jucam la Cluj, Timisoara, Satu Mare, Arad, peste tot erau stadioanele pline, ceea ce pentru un jucator era foarte important. La Timisoara tot timpul m-am simtit bine. Mie imi pare rau ca a fost ultima mea echipa, dupa care m-am lasat. Semnasem, dar m-am lasat din cauza unor probleme medicale fix de la Timisoara. Imi pare rau ca nu am apucat sa joc pentru Poli in acea perioada frumoasa cand Poli avea o echipa extraordinara. M-am simtit extraordinar si chiar am jucat bine. M-am surprins„, a spus Cristian Dulca.

Un meci foarte frumos, intre doua echipe legendare, doua echipe care au facut istorie. Acum a venit randul pentru Poli Timisoara sa isi renoveze stadionul. Sper sa se faca cat mai repede, sa aiba un stadion la fel de frumos precum il are Rapidul si sa faca istorie cu o echipa din nou in Divizia A. Eu cred ca Poli Timisoara, cu traditia pe care o are, daca se vor mobiliza autoritatile locale si sponsorii, o pot aduce acolo unde ii este locul. E inadmisibil ca Poli Timisoara sa nu fie in Liga 1„, a spus solistul Kamara.

 

Va reamintim, Consiliul Judetean Timis a decis inchiderea stadionului Dan Paltinisanu in luna februarie a anului 2022, dupa ce la un meci de liga secunda al Politehnicii Timisoara cu Petrolul Ploiesti, nocturna s-a stins de doua ori intr-o repriza. In urma acelui eveniment, alb-violetii au si pierdut acel meci la masa verde.

De atunci, pe batranul stadion s-au disputat doar meciuri amicale, cu portile inchise, ori au facut antrenamentele echipele de baieti si fete ale Politehnicii Timisoara.

In urma cu cateva saptamani a fost lansata licitatia pentru demolarea batranului Stadion Dan Paltinisanu, pentru ca in loc sa fie construita o noua arena la Timisoara.

Exit mobile version