Opinia Timisoarei

A fost stabilita firma care va continua lucrarile la a treia descarcare spre Timisoara de pe Autostrada, la Sanandrei. Contractul, peste 56 de milioane de euro

TIMISOARA. O firma din Cluj va continua lucrarile la descarcarea de pe autostrada spre Timisoara, in zona localitatii Sanadrei. Decizia vine ca reevaluare a oferterlor de catre DRDP Timisoara, iar valoarea contractului se ridica la peste 56 de milioane de euro.

CITESTE SI: Calvar pentru soferi pe cea mai tranzitata sosea din vestul Romaniei. Se fac noi reparatii intre Cosava si Margina. Anuntul DRDP Timisoara 

Totul vine dupa ce la inceputul anului 2024, in februarie, fusese deja desemnat un castigator al contractului, insa ulterior a fost depusa o contestatie la CNSC de catre unul dintre competitori. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a admis respectiva contestatie in totalitate, prin urmare contractul a intrat apoi in etapa de reevaluare.

Acum, in urma procesului de reevaluare, DRDP Timisoara a stabilit un nou castigator.

Ca urmare a reevaluării ofertelor, DRDP Timișoara a stabilit câștigătorul ofertei pentru contractul de Proiectare și Execuție a Lucrărilor din cadrul Obiectivului „Drum de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69” – Rest de Executat.

Astfel, câștigătorul este ANTREPRIZA DE REPARAȚII ȘI LUCRĂRI A R L CLUJ S.A., cu o valoare de 235.884.751,42 lei fără T.V.A.

Reamintim că primul rezultat al evaluării a fost contestat la CNSC și a urmat altă acțiune în instanță, la Curtea de Apel București.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

În septembrie 2023, stadiul lucrărilor la data rezilierii contractului anterior a fost de aproximativ 25%”, au anuntat reprezentantii DRDP Timisoara.

Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie 1 an pentru proiectare si executie. Noul antreprenor va face si expertizarea lucrarilor care au fost realizate de constructorul precedent.

***

Va reamintim, in septembrie 2023, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, rezilia contractul cu italienii de la Todini, dupa o serie de amenintari si pasuiri. Decizia a fost luata din cauza incapacitatii financiare de gestionare a contractului de catre antreprenorul Todini Costruzioni Generali S.p.A., lipsa utilajelor si dotarilor suficiente pentru asigurarea unui ritm de executie corespunzator, lipsa personalului cheie si a personalului muncitor.

Traseul drumului de legatura incepe cu 300 m inaintea intersectiei existente, dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier si se dezvolta pe directia Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de aproximativ 10 km.

Clasa tehnica a drumului de legatura este II, iar viteza prevazuta in proiect pentru acest drum este de 100 km/h.

Drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.

 

Exit mobile version