TIMISOARA. Veste buna pentru timisorenii care locuiesc in zona Iosefin. Muncitorii s-au apucat sa demoleze hala in care a functionat piata pana cand comerciantii s-au mutat in noua cladire. Culmea insa, mai sunt pietari care inca mai vand langa hala, in chioscurile lipite de aceasta.
Daca in urma cu aproape doua saptamani primarul Nicolae Robu spunea ca hala veche ar putea fi demolata abia in primavara, motivand ca seful firmei cu care are contract Primaria Timisoara a trimis muncitorii in concediu, Georgica Cornu, patronul firmei respective, a reusit sa mobilizeze peste 10 muncitori care lucreaza de zor la demolare. Acestia au inceput cu acoperisul primei parti a halei, urmand ca intr-o luna sa termine de demolat toata cladirea.
Mai sunt inca pietari care nu au parasit vechea hala, ci inca vand in chioscurile sau in fata chioscurilor lipite de aceasta. Este vorba despre persoane care vand paine sau obiecte din lemn ori curele. Oamenii ne-au marturisit ca nu pleaca de acolo prea curand si ca nu se tem de vreun posibil incident care s-ar putea petrece in timpul demolarii.
„Atata stam pana se darama piata pe noi, dar nu cade, ca avem prelata. Mai stam cateva zile, pana gasim unde sa ne mutam. Tot afara o sa stam, dar nu stim unde, unde ne duce Dumnezeu”, ne-a spus mai in gluma mai in serios unul dintre pietari. O femeie care inca vinde paine acolo spune ca mai sta cateva zile, iar apoi se va muta in noua cladire, odata ce sunt finalizate actele.
Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, fierul adunat din hala va fi vandut, cu 1,05 lei pe kilogram. Acestia estimeaza ca vor aduna 350.000 de lei din demolarea fostei piete Iosefin.
„Valorificarea metalului se face de catre noi, a fost organizata o licitatie publica. Se va vinde cu 1,05 lei kilogramul metalul prelucrat si cu 0,99 cel neprelucrat. Valoarea estimata este de 350.000 de lei”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.
In ceea ce priveste banii, potrivit sefului constructorilor, costurile demolarii halei nu sunt incluse in contractul mare de modernizare a pietei. Contractul este unul separat, “dar este un pret mic”, spunea Cornu in urma cu 2 saptamani.
Foto: Virgil Simonescu