TIMISOARA. Unul dintre cele mai importante programe de recrutare a studentilor timisoreni a inceput! Peste 200 de tineri vor urma stagii de practica si se vor angajeza la companii din Timisoara.
Liga AC LABS – Laboratoare Aplicate in Beneficiul Studentilor a avut deschiderea marti dupa-amiaza. Reprezentanti ai celor mai importante companii IT cu sediul la Timisoara le-au vorbit studentilor despre oportunitatile pe care le au in cadrul firmelor si despre beneficiile stagiilor de practica derulate intr-un mediu corporatist.
„LigaAC LABS este un mediu de dezvoltare al relatiilor companii-studenti, al extinderii si consolidarii cunostintelor teoretice ale studentilor, al dezvoltarii imaginii companiilor in mediul academic, dar si al pregatirii viitorilor angajati“, explica Laura Mitricioiu-Buse, coordonatorul proiectului.
Ajunsa la a 4-a editie, Liga AC LABS inseamna si tragerea unor concluzii, dupa primii ani. Astfel, jumatate din studentii care urmeaza stagiile de practica se angajeaza in cadrul companiei la finalul stagiului de pregatire. In plus, multi dintre studentii care nu doresc sa se angajeze imadiat ce au incheiat practica, o fac la scurt timp, in domeniul in care au capatat cateva luni de experienta.
„Multe activitati vin in completarea celor pe care le facem noi la cursuri. Nu suntem deloc multumiti de ceea ce inseamna practica studenteasca, iar din acest motiv vrem sa le oferim studentilor cele mai bune conditii si, cu sprijinul companiilor implicate in acest proiect, reusim, in parte, acest lucru“, explica decanul Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, Horia Ciocarlie.
Perioada de desfaşurare a proiectului va fi pe parcursul semestrului II, astfel:
21 februarie – 5 martie: inscrierea participantilor;
6 martie – 15 martie: Selectia participantilor;
16 martie – 17 martie: Confirmarea participantilor;
Din 18 martie: Desfasurarea laboratoarelor.
LigaAC LABS reprezinta unul dintre cele mai importante proiecte IT&C din Timisoara care se adreseaza studentilor. Scopul sau este crearea unui cadru in care studentii din Universitatea Politehnica Timisoara interactioneaza cu marile companii din zona de vest. Liga AC vine atat in sprijinul studentilor, cat si in cel al mediului privat. Astfel, pe parcursul unui semestru, studentii care au trecut de procesul de selectie participa in cadrul laboratoarelor sustinute de companiile partenere.
„Laboratoarele vin in intampinarea a doua mari probleme identificate de noi in urma unor sondaje de opinie realizate printre studenti. In primul rand, incercam sa aplanam faptul ca multi studenti se lovesc de dificultati in a pune in practica cunostintele dobandite in facultate si in a face fata cerintelor din mediul privat. Pe alt plan, mediul privat se confrunta din ce in ce mai mult cu slaba pregatire practica a studentilor“, spun organizatorii proiectului.