Opinia Timisoarei

A murit Gigi Multescu, antrenorul care a salvat-o de la retrogradare pe Poli Timisoara

Antrenorul Gheorghe Multescu s-a stins din viata la varsta de 72 de ani.

Tehnicianul suferea de pneumonie si de Alzheimer si a fost internat in spital in cursul acestei saptamani, in urma agravarii starii sale de sanatate.

Unul dintre cei mai mari fotbalisti din istoria lui Dinamo, Multescu, triplu campion in Romania, si-a respectat blazonul si cand a facut pasul spre antrenorat. Mai intai, a fost antrenor secund-jucator la Dinamo, apoi antrenor principal-jucator la Jiul Petrosani, Autobuzul Bucuresti, UTA, Rapid, si Poiana Campina.

In tara a mai pregatit formatii precum Dacia Unirea Braila, Astra Ploiesti, Poli Timisoara, FC Brasov, Sportul Studentesc, FC Vaslui, Ceahlaul Piatra-Neamt, Delta Tulcea, Progresul Bucuresti, Petrolul, Astra Giurgiu, FC Voluntari si Universitatea Craiova. De asemenea, a fost si selectionerul Romaniei U21.

Multescu a antrenat si in strainatate, cel mai mult in Turcia, unde le-a pregatit pe Samsunspor, Kayserispor, Kahramamanmarasspor, Adanaspor, Ankaragucu si Gaziantepspor. Cealalta tara in care si-a desfasurat activitatea a fost Arabia Saudita, la Al-Taawoun, respectiv Al-Ettifaq, scrie digisport.ro.

Pe echipa sa de suflet, Dinamo, a antrenat-o in nu mai putin de sase randuri, ultima data in perioada martie 2021 – aprilie 2021. La finalul aceluiasi an, Multescu fusese cooptat de o echipa din Turcia, Agri 1970 Spor, in rolul de secund.

Gigi Multescu a scapat-o pe Poli Timisoara de la retrogradare

La finele stagiunii 2002-2003, Politehnica Timisoara a incheiat stagiunea pe loc de baraj si a fost obligata sa sa joace un meci pentru supravietuire impotriva Gloriei Buzau. Gheorghe Multescu a fost adus de conducerea formatiei timisorene pentru a salva echipa.
Cu el pe banca, formatia alb-violeta s-a impus cu 3-1 in deplasare si a castigat cu 5-3 meciul de acasa, reusind sa se salveze.

La finalul acelei stagiuni, cel supranumit SMURD-ul nu a mai ramas pe banca timisoreana, ci a plecat in Turcia, la Samsunspor. A mai revenit inca o data, pentru scurt timp, in 2004.

 

Exit mobile version