Opinia Timisoarei

A ridicat o canapea dintr-un apartament din Timisoara si a zvarlit-o cateva strazi mai incolo, in spatele unui bloc. 30.000 de lei si-a luat amenda ‘debarasatorul’, 15.000 stapanul

TIMISOARA. A vrut sa scape de o canapea veche din apartament si a tocmit un ‘debarasator’ cu anunt pe internet.

CITESTE SI: Terminalul Schengen de Plecari Externe de la Aeroportul Timisoara, nominalizat la premiul ‘Cladirea anului 2024’ in cadrul unui prestigios concurs international de arhitectura. Si tu poti vota

Un timisorean avea sa constate ca a facut o mare greseala, apeland la astfel de intreprinzatori, in loc sa mearga pe calea legala si sa o predea unui centru autorizat.

Omul a incredintat canapeaua individului care a venit la usa sa o preia, contra unei sume de bani, insa acesta, in loc sa o duca la centrul de colectare, a aruncat-o cateva strazi mai incolo, pe spatiul verde din vecinatatea unui bloc, in zona strazii Popa Sapca.

Poltistii locali aveau sa faca cercetari si sa identifice protagonistii ‘operatiunii’. Si i-au amendat drastic. Stapanul canapelei a incasat o amenda de 15.000 de lei, in vreme ce barbatul care a abandonat-o pe strada s-a ales cu una de 30.000 de lei.

Politistii de la Serviciul pentru Protectia Mediului au mai descoperit alti 16 timisoreni care au abandonat deseuri si au fost sanctionati.

Atragem din nou atenția cetățenilor că abandonul de deșeuri pe domeniul public, precum și predarea resturilor către operatori neautorizați se sancționează drastic. În acest sens, Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara, cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș, a demarat o campanie de conștientizare, prin aplicarea de stickere în zonele de blocuri, prin care cetățenii sunt informați cu privire la faptul că resturile aruncare în alte locuri decât cele special amenajate nu este permisă, informându-i totodată și despre modalitatea de a sesiza Poliția Locală în cazul în care observă astfel de nereguli. De altfel, în foarte multe situații, cetățenii sprijină acțiunile polițiștilor locali de identificare a celor care nu respectă legea„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Exit mobile version