Opinia Timisoarei

Accident la o centrala nucleara din Ucraina, in apropiere de Romania!

Premierul ucrainean Arseni Iateniuk a anuntat ca a avut loc un acident la o centrala nucleara din sud-estul Ucrainei, potrivit agentiei Reuters, citata de portalul de stiri american Business Insider.

Stiu ca a avut loc un accident la Centrala Nucleara de la Zaporojie” a spus Iateniuk.

Seful Guvernului de la Kiev i-a cerut noului ministru al Energiei, Volodimir Demcisin sa clarifice problema, sa anunte cand se va rezolva avaria si care sunt pasii pentru ca aprovizionarea cu energie electrica a Ucrainei sa revina la normal.

Potrivit agentiei de stiri Interfax Ucraina, problema a intervenit la blocul nr 3, un reactor de 1.000 de Megawati. Interfax citeaza specialisti care dau asigurari ca reactorul va fi repus in functiune pe 5 Decembrie.

Rapoartele preliminare arata ca distrugerile au fost minore, iar miezul reactorului nu a fost afectat. Nu se dau precizari vizavi de natura accidentului, ce anume s-a intamplat.

Presupunem ca este vorba, intr-adevar, de un incident minor asa cum este prezentat, dar interventia lui Iateniuk merge mai degraba spre ideea de a nu semana panica”, spune jurnalistul Shaun Walker de la publicatia Guardian, cel care a acoperit conflictul din Ucraina.

Parlamentul ucrainean a validat noul guvern marti seara.

Sub conducerea presedintelui Petro Porosenko si a lui Arseni Iateniuk, Kievul a taiat ajutoarele in regiunile estice detinute de rebeli pro-rusi la scurt timp dupa ce protestatarii au rasturnat regimul presedintelui Ianukovici, apropiat de Moscova, in februarie.

Exit mobile version