Opinia Timisoarei

Actiune fulger la stapanii de caini periculosi din Timisoara si din judet. Au curs amenzile. Foto

TIMISOARA. Mai multi proprietari de caini considerati de lege drept animale periculoase au fost verificati joi in Timis.

CITESTE SI: Primaria numara cainii cu stapan din 8 cartiere din Timisoara. Proprietarii se vor trezi cu recenzorii la poarta 

Politistii de la Lugoj, alaturi de colegii lor de la Buzias, dar si de cei de la Biroul pentru Protectia Animalelor de la IPJ Timis au controlat zeci de proprietari de pit bull, amstaff, rotweiller sau mastiff din Timisoara, Lugoj si din localitatile apropiate.

In urma verificarilor, agentii au verificat 83 de detinatori de animale din specii considerate periculoase si au aplicat 36 de amenzi, cu o valoare totala de 21.000 de lei. Sanctiunile au fost date pentru nesterilizarea animalelor, nerespectarea conditiilor de detinere a acestora, dar si lipsa documentelor sanitar-veterinare pentru animalele de companie.

Totodata, politistii au reamintit unitatilor administrativ teritoriale importanta respectarii obligatiilor prevazute de OUG 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan, in vederea identificarii si capturarii acestora pentru a preintampina atacurile asupra persoanelor„, au transmis reprezentantii IPJ Timis.

Exit mobile version