Transpunerea sunetului, a senzatiei si a atmosferei intr-o imagine! “Sinestezie fotografica” a fost tema pentru 8 studenti din anul III, de la Facultatea de Jurnalism, care au expus astazi 11 portrete din concerte, la Papillon, in Piata Unirii. “Evenimentul este deja o traditie. De trei ani, in luna mai, expunem cate o serie de fotografii. O facem din pura pasiune, nu suntem studenti la fotografie, nu avem cunostinte, iubim doar fotografia si vrem sa aratam acest lucru”, spune Luiza Apetrei, organizator.
Fotograful Opinia Timisoarei, la prima expozitie
Printre tinerii artisti se afla si fotograful site-ului www.opiniatimisoarei.ro si al ziarului cu acelasi nume, care e acum la prima expozitie. “Sunt pasionata de fotografie de mult timp, dar de aproximativ doi ani si fac ceva in privinta asta. Lucrez ca fotograf de jumatate de an si cred ca este un pas mare pentru cariera mea. Am expus o poza cu Parov Stelar Band, de la Scottish Pub Fest si una cu Stefan Banica Junior, ambele facute in timpul serviciului”, spune Dariana Dragos, studenta la jurnalism si fotograf la Opinia Timisoarei. Fotografiile realizate de ea le puteti admira pe site-ul nostru, in fiecare zi, in colaje si galerii foto exceptionale, la toate sectiunile: social, administratie, politic, sanatate, educatie, cluburi.
Cu aceeasi pasiune si mandrie vorbeste si Anamaria Ioanas despre fotografiile ei: “Am expus doua portrete. Unul cu Cornel Ilie, solistul de la trupa Vunk si altul cu chitaristul de la Directia 5. Sunt foarte mandra de ele pentru ca stiu ce se ascunde in spatele lor. Am expus fotografii de cate ori am avut ocazia, prin universitati, la Mall, in Piata Unirii si am participat la toate concursurile de care am stiut. Imi doresc o cariera in fotojurnalism, mi-ar placea sa pot poza evenimente, concerte, actiuni, spectacole etc”.
O alta traditie la eveniment este si prezenta maestrului Marcel Tolcea, profesorul expozantilor, in acelasi timp si directorul Muzeului de Arta. “La prima editie expozitia a fost o joaca, o forma de libertate pentru niste tineri pasionati, insa acum lucrurile s-au schimbat. Vad niste fotografii adevarate, vad prin ele si mai departe de ele. Ma uit la expresia lui Ada Milea si parca o aud, ma uit la Stefan Banica si vad un intreg concert. Mi-ati dovedit prin aceste portrete ca fotografia este o anticamera a camerei de filmat”, explica Marcel Tolcea.
Evenimentul a pornit cu trei ani in urma, din initiativa profesorului Lucian Ionica “cel mai bun oftalmolog care vede mai departe de fotografie”, cum il descrie Marcel Tolcea. “Aceasta serie de expozitii este cea mai mare bucurie din cariera mea de dascal. Vorbesc de niste tineri la care am venit cu o idee, din care au facut o traditie. Nu am tras de ei, nu i-am mobilizat ci doar i-am indrumat. Este un lucru care ma emotioneaza”, spune Lucian Ionica, profesorul acestora si directorul Televiziunii Romane.
Fotografiile vor sta pe peretii din Papillon timp de trei saptamani, pana in data de 2 iunie. Initiativa organizarii evenimentului apartine profesorului Lucian Ionica si este sprijinita de Fundatia Rubin.