Opinia Timisoarei

Adio, dar raman cu tine. Nicolae Ciuca anunta ruperea coalitiei cu PSD, dar liberalii nu pleaca de la guvernare

Candidat la presedintia Romaniei, Nicolae Ciuca a anuntat luni seara, prin intermediul unui mesaj video, pe o retea de socializare, ca liberalii vor rupe coalitia cu PSD-ul.

CITESTE SI: 13 firme si asocieri vor sa demoleze batranul stadion Dan Paltinisanu de la Timisoara 

Presedintele PNL acuza partidul ce a fost pana acum partener ca are „in ADN-ul sau abuzul de putere”.

Nu comentez decizia CCR, dar consecintele ultimei decizii pun un mare semn de intrebare privind democratia din Romania. Pentru prima data in istoria Romaniei, o majoritate de 5 judecatori, din care 4 numiti de PSD, a decis ca cineva nu poate candida. Practic, a fost eliminat la masa verde un adversar. Nu ma preocupa daca PSD se bucura de eliminarea unui competitor politici, ci ca ar putea face lucruri de neimaginat, pentru ca PSD are in ADN-ul sau abuzul de putere si comportament de partid-stat. Astazi elimina un candidat, maine altul, poimaine inchid institutii de presa, iar in final subordoneaza politic tot statul roman. Coaltia de guvernare cu PSD se opreste aici. Ramanem in executiv doar pentru a impiedica escaladarea completa a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a castiga alegerile”, a spus Nicolae Ciuca.

Ruperea coalitiei cu social democratii nu inseamna insa si iesirea de la guvernare.

Sigur ca PSD si-ar dori sa guverneze singur, pentru a reintroduce cota progresiva, pentru a subordona justitia si institutiile statului, pentru a directiona resursele bugetare in actiuni populiste si catre clientele de partid. Acest lucru nu se va intampla. Ar fi complet iresponsabil din partea noastra sa parasim terenul de lupta si sa ii lasam sa inainteze pe directia pe care au luat-o”, a completat seful liberalilor.

Exit mobile version