UPDATE: Suspectii din Dosarul Camatarilor sunt lasati de procurori sa plece acasa
23 de persoane au ajuns in cursul dupa-amiezii la sediul DIICOT Timisoara. Dupa ce au stat de vorba cu procurorii, acestia au inceput sa plece rand pe rand acasa. Oamenii legii au decis sa nu ii retina pe cei audiati, dar le-au adus la cunostinta acuzatiile. Doar doi dintre cei 23 de suspecti au dat declaratii, restul alegand sa taca.
Nu au suflat o vorba nici Adrian Cocoana si nici Sorin Udrea.
Ancheta procurorilor DIICOT in acest caz insa continua.
Va reamintim, 33 de perchezitii au avut loc in aceasta dimineata la Timisoara. Procurorii si politistii au ridicat acte si laptopuri. Documentele ii vor ajuta sa probeze acuzatiile aduse suspectilor: camatarie, inselaciune si evaziune fiscala.
__________________________
UPDATE: Un patron de case de schimb valutar din Timisoara si sotia interlopului Sorin Udrea, anchetati si ei in dosarul camatarilor. Ce a declarat Adrian Cocoana?
Mihai Cadere, patron al mai multor case de schimb valutar din Timisoara, dar si sotia lui Sorin Udrea sunt cercetati in dosarul camatarilor, instrumentat de politistii de frontiera. Casele de schimb erau folosite drept paravan pentru tranzactiile cu imobile, spun anchetatorii.
Mihai Cadere si Gabriela Udrea vor fi si ei audiati de procurorii DIICOT Timisoara, alaturi de alte nume celebre, cum ar fi Adrian Cocoana, ucigasul cu Ferrari, care a omorit cu bolidul sau, in 2008, un tanar pe trotuar, dar si faimosii interlopi Sorin Udrea, ridicat de procurori anul trecut de la un meci de fotbal, pe terenul din Chisoda, impreuna cu locotenentii sai, si Ioan Florin Andras, dar si sotia acestuia din urma, Speranta Andras.
La iesirea din casa, pe cand era condus la audieri, medicul Adrian Cocoana si-a sustinut nevinovatia. Intrebat daca a dat bani cu camata, acesta a raspuns ca nu.
„Nu am facut asa ceva, n-am dat bani cu camata, nu sunt vinovat de nimic, nu am facut nimic. Nu am imprumutat bani„, a declarat Adrian Cocoana.
In total, 23 de persoane vor ajunge in fata procurorilor DIICOT Timisoara in acest caz. Anchetatorii ii acuza pe cei implicati de camatarie, inselaciune si evaziune fiscala.
”Procurorii DIICOT, impreuna cu lucratorii Politiei de Frontiera au efectuat un numart de 33 de perchezitii vizand restructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune, de camatarie si evaziune fiscala. Membrii acestui grup acordau imprumuturi anumitor persoane cu dobanzi foarte mari, iar daca partile vatamate ajungeau in imposibilitatea de a achita aceste sume, dobanzile cresteau destul de mult si in cadrul unor proceduri de executare silita oamenii ajungeau sa isi piarda imobilele puse garantie”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, procurorul-sef al DIICOT Timisoara, Mircea Andres.
De la majoritatea adreselor la care anchetatorii au facut perchezitii in cursul acestei zile, oamenii legii au ridicat acte si laptopuri. Cele mai multe documente au fost preluate din casa interlopului Ioan Florin Andras.
__________________
TIMISOARA. Perchezitii de amploare in aceasta dimineata, la Timisoara. Adrian Cocoana, cunoscut drept ‘ucigasul cu Ferrari’ , si faimosul interlop Sorin Udrea sunt printre cei ridicati de politistii de frontiera intr-un dosar de camatarie. 23 de persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Timisoara.
Suspectii sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de camatarie, constituire de grup infractional organizat si inselaciuni.
Dosarul instrumentat de politistii de frontiera din Timis se refera la fapte din perioada 2009-2013.
Printre cei care vor fi dusi astazi in fata procurorilor se numara Adrian Cocoana, medicul care in urma cu 6 ani, in timp ce se afla la volanul unui bolid Ferarri a ucis pe trotuar un tanar, dupa care a fugit de la locul accidentului, si care a ispasit o pedeapsa de 4 ani de inchisoare, si Sorin Udrea, unul dintre capii lumii interlope din Timisoara, saltat acum un an impreuna cu locotenentii sai de pe terenul de fotbal din Chisoda. Printre greii dosarului este si Andras Ioan Florin.
In total politistii de frontiera au efectuat 33 de perchezitii la locuintele suspectilor, unde au cautat mai multe documente care sa le dovedeasca vinovatia. Ei sunt acuzati de camatarie.
Suspectii dadeau imprumut bani cu dobanda si ii obligau pe cei care luau imprumuturile sa intocmeasca documente prin care se angajau sa le cedeze apartamentele daca nu le restituiau la timp imprumutul. Dobanzile puteau ajunge si pana la 1000 la suta in cazul in care se depasea termenul de restituire.
Politistii de frontiera spun ca descoperit victime care au pierdut chiar si 2-3 apartamente din cauza dobanzilor. Cei care nu erau de acord sa plateasca erau amenintati.
Anchetatorii spun ca cei ridicati astazi sunt suspectati ca prin actiunile lor au cauzat un prejudiciu de peste 2 milioane de euro.
In acest dosar politistii de frontiera au beneficiat de sprijin informativ al DIPI.
Vom reveni cu noi IMAGINI VIDEO de la perchezitiile din aceasta dimineata!