TIMISOARA. Gurmanzii sunt sunt asteptati in acest final de saptamana sa guste fructe de mare preparate de bucatari iscusiti in cadrul Festivalului Mediteranean, care isi deschide portile in premiera la Timisoara.
Festivalul va fi organizat la Centrul Regional de Afaceri Timisoara timp de 3 zile. Bucatarii talentati le vor pregati timisorenilor mancaruri delicioase, chiar in fata lor. In cadrul acestei prime editii a Festivalului Mediteranean, timisorenii vor putea gusta trei tipuri de produse.
Primul stand este dedicat fructelor de mare si specialitatilor din peste, care va fi asigurat de bucatarii de la Le Oac Oac Bistro, Paella Espana, The StreetFOOD Lobster.
„Conceptul nostru vrea sa aduca la lumina faptul ca si in tara noastra avem fructe de mare. Daca ne gandim la raci, broaste, midii, rapane, guvide si hamsie. Avem si din import, crevete, caracatita si calamar. Pentru lumea mai putin curajoasa avem paneurile, crevete pane, midii pane, calamar pane. Avem si calamar facut intreg„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Viorel Oatu, organizatorul Festivalului Mediteranean.
Al doilea stand va fi dedicat dulciurilor turcesti. Timisorenii sunt asteptati cu rahat, baclavale, kataif, inghetata turceasca, limonada sau cafea la nisip.
Al treilea stand prezent la festival va fi rezervat mancarurilor traditionale romanesti, pentru ca toti timisorenii sa se poata bucura de eveniment si de preparate savuroase.
Organizatorii, fiind la prima experienta la Timisoara, vor sa ii bucure pe vizitatori cu bunatati de calitate.
„Festivalul acesta s-a nascut dintr-o pasiune. Am fost invitati la un eveniment in aer liber, unde am gatit preparate speciale, dupa care impreuna cu cativa bucatari am inceput acest proiect. Vrem sa vindem mancare, dar sa facem si spectacol si vrem sa cream o emotie publicului, legata de o amintire a unei vacante frumoase, a unei persoane dragi. Vrem sa incurajam oamenii sa incerce ceva nou, si chiar ne dorim sa ne dea un feedback…. Ne asteptam la o reactie foarte buna a publicului din Timisoara. Facem asta din pasiune. Nu urmarim neaparat impactul comercial, ci doar sa promovam o alternativa de dieta cu fructe de mare in tara noastra. Vrem sa aducem vacanta in orasul in care venim„, a mai spus pentru opiniatimisoarei.ro, Viorel Oatu, organizator al Festivalului Mediteranean.
Festivalul Mediteranean de la Timisoara are loc in perioada 6-8 septembrie, pe platoul din fata Centrului Regional de Afaceri Timisoara, si va fi deschis intre orele 12.00 si 22.00. Intrarea este libera.