Automobile cu pilot automat, calea ferata super-rapida care leaga Londra de Beijing, baza lunara construita de Japonia si gestionata de catre humanoizi, cele 12 inovatii care vor schimba viitorul lumii pot deveni realitate inainte sau dupa 2020, anul precizat pe site-ul web fiind doar o data simbolica, relateaza Corriere della Sera.
„Aceste inovatii pot deveni realitate in 2019 sau in 2021, anul 2020 este doar un an de convenienta”, precizeaza Mike Liebhold, membru al „Institute for the future”, organism de cercetare din California, specializat in schimbarile viitorului.
Iata o parte dintre minunile de care, potrivit revistei de stiinta Popular Science, vom beneficia in viitorul nu foarte indepartat:
Statia robotica care ar trebui sa fie creata de Japonia pe Luna
Chiar daca tara asiatica are de luptat cu consecintele cutremurelor, site-ul afirma ca proiectarea acestei statii lunare „construita de roboti si pentru roboti” este deja in program si „nu exista astazi nicio alta natiune care ar putea realiza o lucrare atat de complexa”.
Calea ferata transcontinentala de mare viteza care va lega Londra de Beijing, masini de zbor si masini cu pilot automat
Constructia acestora probabil nu se va termina pana in 2020, potrivit specialistilor.
Biocombustibili
Futuristii studiaza in ce mod biocombustibilii pot inlocui combustibilii fosili la preturi competitive, proces de transformare impus de fortele militare occidentale si, mai ales, de SUA, care nu mai accepta ca economia internationala sa fie dependenta de statele din Orientul Mijlociu.
Creier artificial
Chiar daca pare improbabil (din motive morale si etice), este prevazuta folosirea sistematica a unui microcip implantat in creier pentru a comanda televizoare, smartphone-uri si calculatoare prin intermediul undelor cerebrale.
Celelalte inventii care vor deveni realitate inainte de 2020 sunt calatoriile in spatiu, chiar de scurta durata, care devin posibile pentru inceput doar celor cu dare de mana, dar si realizarea unui computer care va costa doar 1.000 de dolari, dar va avea putere de procesare similara mintii umane.
Conform sursei citate, peste mai putin de 10 ani vor fi disponibile echipamente de traducere simultana universale pe toate dispozitivele mobile, ochelari accesibili tuturor care vor permite vederea asa-numitei „realitati extinse”.
Ultima inventie, dupa cum asigura cercetatorii de la Ecole Polytechnique Federale din Lausanne, este construirea unui creier artificial care imita functionalitatea creierului uman, elaborand concepte similare acestuia.