Opinia Timisoarei

Ai dat bani cu imprumut unui prieten si nu i-ai mai primit inapoi? Uite cum ii poti recupera!

Curg in instante dosarele inaintate de romani care incearca sa-si recupereze banii dati cu imprumut neamurilor sau prietenilor, sume pe care nu le-au mai vazut inapoi.

Inainte erau mai ingaduitori insa, de cand a venit criza fiecare ban conteaza, spun avocatii, asaltati de asemenea cazuri pe care le rezolva pe cale amiabila sau in sala de judecata.

In cazul unor birouri de avocatura sau de executare silita cererea a crescut si cu 20%.

Sunt putini cei care n-au trecut macar o data in viata prin aceasta situatie: i-au imprumutat bani unui prieten care a uitat sa-i mai dea inapoi.

Ultima data s-a intamplat anul trecut. O prietena cu care ma stiam nu s-a lasat de mine pana nu i-am dat 1000 de lei, i-am facut chitanta de mana. Stiti cat am primit? 50 de lei. I-am dat telefoane, nici in ziua de azi… mi-am luat gandul de la ei„, povesteste un pagubit.

Cei care au dovezi scrise ca au imprumutat bani si stiu ca datornicul poate fi executat silit apeleaza la instanta. In 2014, de pilda, doar in cazul unui birou de avocatura cererea a crescut cu 20%. Sumele pornesc de la cateva mii de lei si pot ajunge pana la 10.000.

Pentru sumele intre prieteni nu se incheie absolut nimic. Esential este sa ai ceva in scris pentru a castiga respectivul proces. Toate postarile de pe Facebook le poti folosi ca probe. Adica orice mesaj, cerere de restituire a banilor, la care raspunde cel in cauza„, explica avocatul.

65.000 de dosare pe aceasta tema s-au inregistrat doar in ultimele 12 luni.

Nimeni nu stie insa cati pagubiti sunt de fapt. Multi au renuntat si au pus cruce banilor pentru ca nu au dovezi, iar altii au ajuns la o intelegere pe cale amiabila. Ca sa ajunga la masa negocierilor cu fostul amic ce le datora bani, au apelat la asa numitii recuperatori.

Citeste mai multe aici!

Exit mobile version