Opinia Timisoarei

Alai de camioane si utilaje pe Centura Sud Timisoara. Umbrarescu, lucrari in forta si noaptea. Video

TIMISOARA. La inceputul lunii iulie, imediat dupa ce a fost semnat ordinul de incepere a lucrarilor pentru kilometrii ramasi nefacuti din Centura Sud de la Timisoara, utilajele noului constructor, Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL, au intrat pe teren. Antreprenorii au preluat lucrarea de la nici 60% realizare.

CITESTE SI: Nici 180.000 de turisti n-au fost curiosi de Timisoara Capitala Europeana a Culturii in prima jumatate a anului. Milionul de vizitatori asteptat de administratia Fritz, un vis frumos 

Primele interventii au vizat curatarea portiunilor peste care au crescut buruienile cata vreme nu s-a lucrat.

Marti, un alai de camioane si utilaje a fost filmat in zona Rudicica, unde asterneau balast. Aceasta dupa ce zilele trecute, altele au fost vazute la treaba in dreptul pasajului de la Giroc, intre Ghiroda si Mosnita angajati ai UMB faceau masuratori, iar in zona Urseni – calea ferata se intindea umplutura.

Mai mult, muncitorii au lucrat si noaptea cand ziua se anuntau temperaturi caniculare.

Pana acum, antreprenorul a executat lucrarile pregatitoare prin indepartarea materialului vegetal, profilare / completare drumuri tehnologice, a compactat terenul in zona localitatilor Giroc spre Urseni, a asternut balast in zona Rudicica si pregateste platforma pentru organizarea de santier de la nodul rutier cu DN 6„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Alina Sabou, purtator de cuvant al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Umbrarescu are la dispozitie 12 luni sa finalizeze Varianta de Ocolire Sud Timisoara. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu isi exprima speranta ca Centura va fi gata chiar inainte de iulie 2024.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a UE 2021 – 2027. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

Exit mobile version