Opinia Timisoarei

Albert Constantin e primul bebelus venit pe lume in noua Maternitate Bega de la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Moment istoric la Timisoara, unde s-a nascut primul bebelus in noua Maternitate Bega a Spitalului Judetean.

Este vorba de un baietel perfect sanatos care va purta numele de Albert Constantin. El a vazut lumina zilei intr-una dintre salile de operatie ale maternitatii care si-a deschis oficial portile.

Este prima maternitate de stat ridicata de la zero la Timisoara in ultimii 50 de ani.

ALBERT-CONSTANTIN, La Mulți Ani, sa fii sănătos și fericit, tu primul nou-născut venit pe lume în PRIMA MATERNITATE NOU-CONSTRUITĂ DUPĂ 1989: Noua Maternitate a Spitalului Județean Timișoara- care odată cu tine se ,,naște” și ea, la termen (chiar cu câteva zile înainte!) Să fie într-un ceas bun! Doamne ajută!„, a transmis medicul Dorel Sandesc, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Luni, 26 august, a devenit perfect functionala Maternitatea Bega, dupa ce inspectorii DSP au decis sa amane cu o saptamana acest moment pentru a se asigura ca apa de la robinet este in parametri.

Dupa 4 ani de la punerea pietrei de temelie la Maternitatea Bega vin, iata, pe lume primii copii.

Va reamintim, noua Maternitate Bega a fost finalizata in primavara de Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Constructia a fost finantata din fonduri europene, printr-un proiect Romania-Ungaria, de la bugetul de stat si cel al Consiliului Judetean Timis, iar costurile s-au ridicat la aproape 20 de milioane de euro.

Noua maternitate are compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea are si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version