Opinia Timisoarei

Alerta emisa de ambasada SUA la Bucuresti privind amenintari la biserici, moschei sau sinagogi din Romania

Ambasada Statelor Unite ale Americii in capitala a emis vineri dupa amiaza o alerta de securitate privind amenintari care ar putea viza moschei, temple sau sinagogi din Romania.

CITESTE SI: Tanar impuscat in cap intr-un poligon din Timisoara. Foto si video 

Alerta este valabila pentru acest final de saptamana, scrie stirileprotv.ro.

Ambasada SUA a fost informata despre amenintari care ar putea viza o sinagoga, un templu sau o moschee in Romania, in weekendul 11-13 octombrie. Ambasada le cere cetatenilor SUA sa acorde o atentie sporita in apropierea institutiilor religioase din Romania in aceasta perioada”, se arata in alerta postata, vineri, pe site-ul Ambasadei SUA la Bucuresti.

Reprezentantii ambasadei le recomanda cetatenilor precautie sporita, sa ia in considerare evitarea institutiilor religioase in aceasta perioada, sa nu atraga atentia asupra lor, sa fie atenti la ceea ce se intampla in jur si sa isi revizuiasca planurile personale privind siguranta.

Alerta emisa de reprezentantii ambasadei americane a fost luata in serios si de autoritatile romane. Ministerul de Interne va scoate efective marite in patrulare pentru a evita eventuale evenimente periculoase.

Si in acest sfarsit de saptamana, structurile Ministerului Afacerilor Interne se vor afla la datorie, cu efective marite, pentru asigurarea unui climat optim de ordine si siguranta publica.

Astfel, politistii, jandarmii, politistii de frontiera, impreuna cu partenerii institutionali, se vor afla in strada, o atentie deosebita fiind acordata zonelor in care se desfasoara ceremonii religioase, lacasurilor de cult si locurilor cu public numeros, pentru siguranta tuturor cetatenilor.

Facem apel la persoanele care observa posibile încalcari ale legii sa sesizeze structurile abilitate, prin numarul unic de urgenta 112 sau, dupa caz, la cel mai apropiat echipaj al Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis Ministerul de Interne.

Exit mobile version