Opinia Timisoarei

Alerta maxima. Soldat atacat in postul de paza cu cutitul de un barbat mascat. Agresorul a fugit cu arma si munitia

Incident grav la o unitate militara, unde o santinela a fost atacata de un necunoscut.

CITESTE SI: Urmarire ca-n filme, langa Timisoara. 4 tineri au fugit ingroziti cand au vazut politia

S-a intamplat sambata seara intr-o unitate militara din Mamaia, judetul Constanta. Individul l-a dezarmat pe soldatul aflat in postul de paza, dupa care a fugit cu arma si cu un incarcator cu 30 de cartuse.

O persoana neidentificata, cu cagula si inarmata cu o arma alba, a intrat prin efracție in perimetrul unitații militare, in jurul orei 20.15, si l-a atacat pe militar. Militarul aflat in postul de paza a aplicat procedurile legale, a opus rezistenta in confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare si de un incarcator cu 30 de cartuse. Dupa ce a intrat in posesia armei si a munitiei, agresorul a parasit perimetrul unitatii (a sarit gardul), iar militarul agresat i-a anuntat de urgenta pe comandantul corpului de garda si pe comandantul unitatii. Conform procedurilor legale in vigoare, Parchetul Militar Constanta si organele de politie au deschis o ancheta pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicatii si Informatica a numit o comisie administrativa pentru cercetarea imprejurarilor producerii evenimentului”, transmit reprezentantii MApN.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale a dispus de urgenta, la nivelul tuturor unitatilor militare, masuri pentru intarirea serviciilor de paza si verificarea planurilor de paza si aparare a obiectivelor militare.

UPDATE: Inspectoratul de Politie al judetului Constanta a anuntat ca au fost instituite filtre in trafic pentru gasirea atacatorului, transmite news.ro.

In aceasta seara, politistii constanteni au fost sesizati, prin apel 112, cu privire la faptul ca o persoana necunoscuta ar fi deposedat, prin violenta, un militar, din cadrul unei unitati militare din Mamaia Sat, de arma din dotare si de un incarcator. Imediat după sesizare, s-au demarat activitati specifice, printre care instituirea de filtre de control, in trafic”, a transmis IPJ Constanta.

Exit mobile version