Opinia Timisoarei

Alexandru Chirila, consilierul lui Robu pe probleme de control in Primaria Timisoara: Exista foarte multe lucruri care trebuie schimbate

TIMISOARA. Noul consilier al primarului Timisoarei, Alexandru Chirila, are planuri mari in ceea ce priveste activitatea din Primaria Timisoara. El vrea sa reinfiinteze Corpul de control al primarului si, totodata, sa verifice toate institutiile si regiile din subordinea Primariei.

Alexandru Chirila a inceput treaba in cladirea de pe Bulevardul C.D. Loga inca de luni, 3 septembrie. Chirila are un birou amplasat langa cel al edilului-sef si se va ocupa de Compartimentul de Audit si de cel de Control. „Se doreste reinfiintarea Corpului de control pe anumite aspecte, insa cu mentinerea, in continuare, a tot ceea ce inseamna calitate, corp de control intern si audit”, a declarat Alexandru Chirila.

Intrebat daca este multumit de activitatea din Primaria Timisoara, Chirila ne-a spus ca a acceptat postul ca sa lucreze cu o echipa deja functionala.

„In calitate de consilier nu ma multumeste nimic. Am venit in aceasta institutie sa particip la o echipa deja functionala. Ca si in orice institutie, exista foarte multe lucruri care trebuie schimbate. Din punctul meu de vedere, nu prea a existat acoperire la nivel de personal si cred ca trebuie dat un rol mult mai important la tot ceea ce inseamna activitatea de control a primarului. Primarul este ordonatorul de credite si are foarte multe institutii in subordine, atat regii, cat si directii din aparatul tehnic. Nu stiu daca au fost controlate pana acum. Actualul demnitar ales, primarul, domnul Robu, isi doreste sa aiba control asupra tuturor institutiilor din subordinea primarului”, ne-a declarat consilierul.

Fostul consilier al lui Constantin Ostaficiuc, fost subprefect si, pentru o scurta perioada director al Aeroportului International „Traian Vuia” din Timisoara, se va ocupa de tot ceea ce inseamna control al directiilor si regiilor din Primarie. Se va opri la verificarea sefilor de directii, fara sa fie nevoie sa-l controleze si pe secretarul Ioan Cojocari, doar daca… nu i-o cere primarul.

O sa incerc sa stau de vorba cu oamenii si sa incep sa cunosc fisa postului la fiecare director in parte. Domnul secretar Cojocari detine o functie foarte importanta, mai precis cea de legalitate. Acolo unde domnul primar va spune ca va trebui sa ne ocupam, ne ocupam si de aceasta chestiune, pentru ca, din punctul meu de vedere, acest aparat trebuie sa contina atat juristi, cat si ingineri, economisti, cat si profesionisti in tot ceea ce inseamna aparat tehnic si juridic al acestei institutii”, a conchis Alexandru Chirila.

CITESTE SI: Robu si-a stabilit 2 consilieri la Primaria Timisoara: Alexandru Chirila si Sanda Grebla. Afla ce atributii vor avea!

Exit mobile version