Opinia Timisoarei

Alfred Simonis: Pe 19 august va veni pe lume primul bebelus in noua Maternitate Bega de la Timisoara, prima ridicata de la zero in ultimii 50 de ani in Banat. Video

TIMISOARA. In urmatoarele zile incepe mutarea in noul spital, instalarea echipamentelor si instruirea personalului, iar in a doua jumatate a lunii august, noua Maternitate Bega de la Spitalul Judetean Timisoara va fi functionala.

CITESTE SI: Terminalul Schengen de Plecari Externe de la Aeroportul Timisoara, nominalizat la premiul ‘Cladirea anului 2024’ in cadrul unui prestigios concurs international de arhitectura. Si tu poti vota

19 august este ziua in care va veni pe lume primul bebelus in noul spital. Anuntul a fost facut de presedintele ales al Consiliului Judetean Timis, Alfred Simonis, care joi a facut o vizita in unitatea sanitara.

Peste trei săptămâni, dacă totul decurge conform planului, primul bebeluș se va naște în noua maternitate a Timișoarei, singura construită de la zero în ultimii 50 de ani. Este unul dintre cele mai importante proiecte medicale de până acum din județul Timiș, iar asta se datorează colaborării între decidenții județeni.
Sorin Grindeanu a făcut primul pas pentru a se ajunge astăzi aici, piatra de temelie a fost pusă de Călin Dobra, iar lucrările le-a continuat Alin Nica, cărora trebuie să le mulțumim pentru eforturile depuse.
Am vizitat alături de profesorul Dorel Săndesc și echipa de la Spitalul Județean noua clădire a Maternității Bega și am stabilit pașii care trebuie făcuți în perioada următoare, dar vestea bună este că s-au obținut autorizațiile necesare funcționării, că au pornit procedurile de mutare în noua maternitate, iar în scurt timp totul va fi funcțional„, a transmis Alfred Simonis pe pagina sa de Facebook.
Acesta isi va prelua mandatul la sefia Consiliului Judetean Timis in luna octombrie.

De vineri, 26 iulie, au fost suspendate internarile la batrana Maternitate Bega, iar pacientele vor fi preluate de catre Maternitatea Odobescu pana la finalizarea operatiunilor de mutare in noul spital.

Va reamintim, noua Maternitate Bega a fost finalizata in primavara de Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

Constructia a fost finantata din fonduri europene, printr-un proiect Romania-Ungaria, de la bugetul de stat si cel al Consiliului Judetean Timis, iar costurile s-au ridicat la peste 13,8 milioane de euro, cu tot cu dotarile care completeaza aparatura acum existenta la Maternitatea Bega, care va fi transferata.

Noua maternitate are compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea are si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.

Spitalul are 126 de paturi, cu aproape 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

Exit mobile version