Opinia Timisoarei

Alpinistul din Timisoara Horia Colibasanu porneste in cucerirea unui nou varf de peste 8.000 de metri. Vrea sa atiga toti cei 14 ‘optmiari’

TIMISOARA. Alpinistul din Timisoara, Horia Colibasanu, a anuntat ca va porni intr-o noua expeditie, pentru a cuceri cel de-al unsprezecelea din cele 14 varfuri de peste 8.000 de metri. Colibasanu va incerca o ascensiune pe Gasherbrum II (8.035 m) din Karakorum, Pakistan. Pana in prezent, Colibasanu a urcat pe 10 varfuri de peste 8.000 de metri, din cele 14 ale planetei.

CITESTE SI: Cele 10 riscuri pentru sanatate pe timp de canicula. Avertismentul medicilor la Timisoara, in Cod Portocaliu 

”Pornesc catre o noua provocare – voi incerca o ascensiune pe Gasherbrum II (8.035 m) din Karakorum, Pakistan. Expeditia face parte din proiectul meu de a atinge cele 14 varfuri de peste 8.000 de metri ale planetei. Revin cu detalii”, a anuntat Horia Colibasanu.

Alpinistul timisorean Horia Colibasanu a urcat anul trecut pe varful Broad Peak, de 8.051 de metri, acesta fiind cel de-al zecelea varf de peste 8.000 de metri pe care l-a atins.

De-a lungul carierei, Horia Colibasanu a participat la 24 de expeditii internationale, fiind romanul cu cele mai mari performante in alpinismul de altitudine, cu zece “optmiari” urcati. Este in continuare singurul roman care a ajuns pe K2 si Dhaulagiri, doi dintre cei mai periculosi cinci munti din lume. A fost distins cu medalia de aur pentru Merit Sportiv din partea guvernului Navarrei si cu “Spirit of Mountaineering” (Piolets d’Or, 2009) din partea British Alpine Club, cel mai vechi club montan din lume.

In 2017 a primit cea mai importanta distinctie pe care o poate acorda presedintele Romaniei: Ordinul National “Steaua Romaniei” in grad de Cavaler. De asemenea, este cetatean de onoare al oraselor Timisoara si Slatina.

Exit mobile version