Opinia Timisoarei

Alte 7 milioane de euro din bugetul local in gaura Colterm. Primaria acopera inca pierderi ale companiei de termoficare din Timisoara pe 2022

TIMISOARA. Dupa alte transe deja aprobate, consilierii locali au votat, luni, alocarea unei noi sume consistente din banii timisorenilor pentru acoperirea pierderilor Colterm pentru anul 2022.

CITESTE SI: Jale pe sectia de Cimitire. Roxana Iliescu: Echipa de incompetenti de la USR da o noua lovitura Horticultura

Municipalitatea aloca inca 35 de milioane lei pentru pierderile tehnologice ale companiei de termoficare pe retelele de transport, distributie si consum tehnologic de apa de adaos.

In 2023, Primaria Timisoara anunta ca a inlocuit 29 kmi de rețea secundara si primara si a modernizat 25 de puncte termice din oras, dar si ca a platit ultima transa a datoriei istorice a Colterm catre E.ON.

Intr-o a treia etapa de retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare, ar urma sa se reabiliteze inca 13 km de conducte pe traseele: CET Sud – Fratelia, Sagului – Elisabetin, Girocului, Complex, Circumvalațiunii, Fabric – Modern, Bucovina.

Inca nu au fost platite amenzile de 35 de milioane de euro pentru necumpararea certificatelor de poluare pe doi ani si se apropie scadenta pentru achizitia aferenta anului 2023. Conducerea Colterm da asigurari ca banii primiti de la Primaria Timisoara acum vor ajuta la cumpararea de certificate verzi pentru anul trecut.

În acest moment avem achiziționate 65.000 certificate de poluare și odată cu încasarea celor 35.000.000 lei din pierderile induse, aferente anului 2022, estimările noastre arată că vom putea conforma în integralitate cele două centrale„, transmit reprezentantii Colterm.

Exit mobile version