Opinia Timisoarei

Angajati la negru, oameni care lucrau fara echipamente de protectie si prize periculoase in depozite. Inspectorii de munca au dat amenzi de peste 11.000 de euro, la Timisoara

TIMISOARA. Comisarii Inspectoratului Teritorial de Munca Timis au descins in mai multe centre comerciale din Timisoara, unde au dat amenzi, dar au si dispus mai multe masuri firmelor verificate.

CITESTE SI: Biciclist lovit de masina intr-o parcare din Timisoara. Soferul dadea cu spatele 

Inspectorii de munca facut 49 de controale si au aplicat 61 de sanctiuni, dintre care 4 au fost amenzi, iar alte 57 doar avertismente. Valorea totala penalitatilor a fost de 55.000, adica putin peste 11.000 de euro.
Amenzile au fost aplicate dupa ce doua persoane au fost gasite ca lucrau fara a avea contracte de munca, alti angajati nu aveau echipamente de protectie, iar in depozite au fost descoperite echipamente la care lipseau elemente de siguranta. Pe langa amenzile date, inspectorii au dispus si remedierea defectiunilor gasite.

Din valoarea totala a amenzilor, 40.000 de lei s-au aplicat pentru cele 2 persoane depistate fara forme legale de angajare, iar altele doua in valoare de 15.000 de lei pentru lipsa echipamentelor de protectie, lipsa capacelor de protectie la unele prize electrice din cadrul magaziilor de depozitere si pentru lipsa instruirii lucratorilor privind securitatea si sanatatea in munca.
Au fost dispuse masuri pentru remedierea deficientelor constatate in timpul controalelor care au vizat: nerespectarea dispozitiilor legale privind neincheierea in forma scrisa a contractelor individuale de munca; inexsistenta evidentei timpului de munca cu ora de incepere a activitatii si ora de sfarsit a activitatii; necompletarea registrului de evidenta a salariatilor cu toate elementele; nepurtarea echipamentului individual de protectie; neefectuarea instruirii lucratorilor; lipsa programului de instruire si testare a lucratorilor; neefectuarea controlului medical periodic si dupa caz controlul psihologic periodic, ulterior angajarii, prin medici de medicina muncii; cai de acces obstructionate cu marfa.„, au transmis reprezentantii ITM Timis.

Exit mobile version