„Nu am raspuns unor atacuri stupide ale domnului Victor Ponta, ale domnului Mircea Marian si ale altor personalitati ‘coplesitoare’, cum ca eu as fi prieten cu mogulii, cum ca as da declaratii care sa fie pe placul mogulilor. Observ niste complexe la domnul Ponta. Il inteleg in plan uman, e mult stres, dar trebuie sa le consume in intimitate, daca vrea sa fie lider adevarat”, a declarat Antonescu luni, dupa sedinta Biroului Politic Central al PNL.
Liderul PNL a vorbit si despre cele doua teme principale dezbatute de conducerea formatiunii sale. Prima a fost legata de agenda consultarilor la care a invitat celelalte partide, iar a doua, de pozitia premierului Boc in legatura cu asumarea raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei, in ciuda deciziei Curtii Constitutionale.
Referitor la primul punct, Antonescu a anuntat ca propune o agenda mai larga de discutie, nu numai referitor la chestiunile punctuale care fusesera anuntate, cum ar fi blocajul din Parlament sau „anumite legi despre care presedintele pretinde ca ne rezolva problemele.
„Vom propune o agenda mai larga, legata de functionarea institutiilor statului, raportul Putere-Opozitie, dar si cateva chestiuni care vizeaa o durata mai lunga. E despre nevoia de a face reforme substantiale in sanatate, in domeniul pensiilor, in chestiuni economice, de securitate nationala”. Dorim sa cautam puncte de consens, sa definim interesele nationale ale Romaniei”, a mai declarat Crin Antonescu.
Liderul PNL a anuntat insa ca UDMR nu mai vine la consultari si a acuzat ca acest lucru s-a intamplat din cauza amenintarilor Partidului Democrat-Liberal.
Referindu-se la al doilea subiect de discutii, adica asumarea raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei, Antonescu a considerat-o abuziva si neconstitutionala.
„E inca o actiune agresiva si care slabeste caracterul democratic al Parlamentului. Este inca un abuz, inca o actiune fara precedent a actualei puteri. Asta dovedeste amenintarea grava la adresa statului de drept pe care aceasta putere o reprezinta”.
Antonescu a precizat ca a dat mandat parlamentarilor PNL sa grabeasca adoptarea Legii Educatiei in Parlament, astfel incat Guvernul sa nu-si mai poata asuma „neconstitutional” raspunderea pe acest act normativ.
Referindu-se la o eventuala apropiere de PD-L, liderul liberal a spus ca „se poate discuta doar atat timp cat se respecta mecanismele democratice” si ca nu poate fi vorba despre nicio discutie despre refacerea Aliantei DA.