Fie ca petrecem cu prietenii si familia, fie ne distram in restaurante sau cluburi, pentru toti noaptea de Revelion e un prilej de bucurie. La fel se intampla si in urma cu 80-90 de ani, insa petrecerile la care participau oamenii in acea perioada erau cu totul deosebite.
Elita romaneasca din perioada interbelica s-a bucurat din plin de privilegiile sociale si economice, in preajma sarbatorilor de iarna. Petrecerile de Revelion la palat erau atent pregatita cu mult timp inainte si erau adevarate demonstratii de stil, rafinament si eleganta.
Din meniul de sarbatoare nu lipseau caviarul si sampania frantuzeasca, iar retetele de rata cu sos de portocale si curcanul umplut cu castane erau obligatorii la orice ospat din noaptea de Anul nou.
Nici dansurile nu lipseau de la petrecerile de Revelion. Erau inca la moda dansurile pe perechi, astfel ca doamne, domnisoare si domni de toate varstele se miscau pe ritmuri de vals, cadril, polka sau mazurca.
Tinuta din seara de Revelion era si ea un factor important. Doamnele isi comandau rochii elegante de la atelierele din Bucuresti, ori isi aduceau tinutele direct din marile capitale ale Europei Occidentale. Iar domnii purtau intotdeauna costum, accesorizat cu bijuterii pretioase.
Citeste mai mult aici.