Opinia Timisoarei

Anunt de la Organizatia Mondiala a Sanatatii despre a treia doza de vaccin anti COVID

Mai multe state puternice din lume au anuntat in ultimele saptamani ca se gandesc la administrarea celei de-a treia doze de vaccin impotriva coronavirusului, si sunt unele care au si inceput sa o faca. De asemenea, companiile Pfizer si BioNTech au trimis autoritatilor de reglementare rezultatele unui studiu clinic pentru autorizarea celei de-a treia doze.

CITESTE SI: Pregatiri pentru a treia doza de vaccin anti COVID. Pfizer si BioNTech au depus datele studiului clinic

In fata acestor date reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii spun ca deocamdata a treia doza nu este necesara, scrie digi24.ro.

Credem ca datele de astazi nu indica necesitatea unei a treia doze. Este nevoie de cercetari suplimentare”, a declarat Soumya Swaminathan, directorul departamentului de stiinta al OMS.

De aceeasi parere este si consilierul principal al OMS, Bruce Aylward, care spune ca strategia de imunizare ar trebui sa fie una diferita.

Exista suficient vaccin in intreaga lume, dar nu merge in locurile potrivite in ordinea corecta. Ar trebui sa se administreze doua doze celor mai vulnerabili oameni in intreaga lume inainte ca o a treia doza sa fie administrata. Suntem foarte departe de a îndeplini acest tel”, a spus Bruce Aylward.

Declaratiile au venit chiar inainte ca guvernul SUA sa anunte ca intentioneaza sa puna la dispozitie o a treia doza de vaccin pentru toti americanii incepand cu 20 septembrie, odata cu cresterea infectiilor cu varianta Delta.

Exit mobile version