Opinia Timisoarei

Anunta RETIM daca observi clopote verzi defecte sau vandalizate la Timisoara sau in judet. Foto

TIMISOARA. Clopotele verzi pentru colectarea ambalajelor din sticla sunt amplasate de RETIM pe spatiul public, doar in zonele alocate de autoritati.

Recent s-au inmultit situatiile in care recipientele sunt avariate sau vandalizate si este nevoie ca imediat ce observam asemenea situatii sa luam masuri. Sticla sparta, cazuta din clopotele avariate de rau-voitori, poate fi periculoasa pentru noi. Ce putem face imediat? Putem anunta compania RETIM.

Pe fiecare clopot se afla un afis cu un QR Code, care, odata scanat, il duce pe utilizator pe o pagina web de pe site-ul operatorului. Aici vom gasi mai multe informatii utile, inclusiv un formular care permite inregistrarea unei sesizari. Trebuie completate campurile de nume, prenume si adresa de mail, iar cel care face sesizarea va selecta locatia in care a fost gasit clopotul deteriorat si va mentiona problema acestuia. Astfel, echipele RETIM pot sa intervina pentru a goli clopotul, sa il repare, iar la nevoie chiar sa il inlocuiasca.

In cazul in care clopotul este plin, tot prin scanarea codului QR putem afla si ce alte recipiente sunt in apropiere si in care mai putem depune sticlele. Este interzisa lasarea deseurilor, inclusiv a celor din sticla, langa clopot. Acestea vor fi considerate deseuri abandonate si riscati amenzi.

In prezent, in Timisoara sunt amplasate 482 de recipiente pentru colectarea deseurilor de sticla, iar la nivelul zonelor 0 si 1 din judet, acolo unde RETIM presteaza servicii sunt amplasate 1476 de clopote.

Harta clopotelor din Timisoara poate fi consultata AICI.

Va reamintim ca in clopotele verzi pot fi depuse ambalaje de sticla, adica sticle de diverse bauturi si borcane – fara dopuri sau capace, dupa ce au fost golite de continut si clatite la nevoie. Este interzisa depozitarea langa clopot a geamurilor, parbrizelor sau sticlei de termopan.

Exit mobile version