Opinia Timisoarei

Aparitie spectaculoasa pe cer, la Timisoara. ‘Minge de foc’, surprinsa in cadere. Video

TIMISOARA. Imagini spectaculoase surprinse, duminica seara, pe cerul Timisoarei.

CITESTE SI: Incepe Festivalul de Opera si Opereta in aer liber la Timisoara. Nabucco, Dancing Queen si Tara Surasului, in program

Un obiect luminos in cadere a putut fi observat in jurul orei 21.15. Acesta arata precum o ‘minge de foc” ce cobora in viteza foarte mare spre pamant, lasand o dara lunga in urma sa.

Corpul zburator necunoscut, ce pare sa fie un meteorit, a fost urmarit aproape 30 de secunde din zona Parcului Padurice, cartierul Soarelui, de un cititor opiniatimisoarei.ro, care a reusit sa-l filmeze si ne-a oferit imaginile, pentru care ii multumim.

Ma plimbam prin parc, cand mi-a atras atentia un obiect foarte mare si luminos, un fragment care era in cadere spre pamant. Imi era clar ca nu era o stea cazatoare, pentru ca era foarte mare. Mai intai, l-am admirat, apoi am scos telefonul si am reusit sa si filmez. Cred ca a stat pe cer cam 30 de secunde„, ne-a spus Daniel Vesa, cititorul opiniatimisoarei.ro.

UPDATE: Mai multi cititori opiniatimisoarei.ro au fost martori ai spectacolului ceresc si ne-au oferit imagini, unele filmate chiar de copii. Va multumim tuturor.

‘Mingea de foc’ a mai fost surprinsa din Timisoara din intersectia Ioachim Miloia cu Musicescu, dar si din Sacalaz si Igris.

UPDATE: A fost un satelit Starlink care a reintrat necontrolat in atmosfera, explica fizicianul Claudiu Tanaselia

Conform datelor furnizate de Space Track (Tracking and Impact Prediction), obiectul văzut în această seară deasupra României a fost un satelit Starlink nefuncțional, care a reintrat necontrolat în atmosferă (Starlink-1196, NORAD ID 45103, lansat în 29 ianuarie 2020)”, a transmis fizicianul Claudiu Tănăselia, într-o postare publicată pe Facebook.

 

Exit mobile version