Opinia Timisoarei

Ar putea fi gata inainte sa inceapa scoala. 300 de muncitori trag sa termine Centura Sud Timisoara. Video de pe santier

TIMISOARA. Se fac eforturi pentru incheierea santierului la Centura Sud Timisoara. Lucrarile sunt intr-o usoara intarziere fata de termenul stabilit pentru finele lunii august, cauzata, potrivit unor surse, de o sincopa de pe piata materialelor de constructii.

CITESTE SI: Se redeschide santierul pentru a treia descarcare spre Timisoara de pe Autostrada, la Sanandrei. A fost dat ordinul de incepere a lucrarilor. Drumul de 10 km trebuie sa fie gata intr-un an

300 de angajati ai firmelor lui Dorinel Umbrarescu sunt mobilizati in zonele in care mai e de lucru, la cele doua pasaje de la conexiunile DN 59 Timisoara – Sag si DJ 592 Timisoara – Mosnita Noua. Ambele noduri rutiere sunt configurate cu sens giratoriu la nivel, iar Centura Sud traverseaza drumul national, respectiv drumul judetean. Totodata, se lucreaza si la o serie de retusuri.

Totodata au fost trasate primele marcaje pe portiuni insemnate si se lucreaza deja la instalarea indicatoarelor rutiere.

Intr-un ritm sustinut, sunt sanse ca Centura Sud Timisoara sa fie gata inainte de inceperea scolii.

Reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara au realizat si o filmare cu intreg traseul soselei ocolitoare, din masina.

***

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi, care nu si-au facut treaba. In 27 iunie 2023 a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Valoarea lucrarilor este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a Uniunii Europene 2021 – 2027. Perioada de garantie va fi de 10 ani.

 

 

Exit mobile version