Opinia Timisoarei

Asaltul cersetorilor la Timisoara. Politistii ii ridica de pe strazi, ei se intorc in acelasi loc. Foto

TIMISOARA. Ofera diferite obiecte spre vanzare, afiseaza mesaje pe bucati de carton sau apar cu copii in brate pe strazi, pe trotuare, printre masini sau chiar in plin centrul Timisoarei si ii agaseaza continuu pe timisorenii care trec pe langa ei ori stau pe la terase sau isi fac cumparaturile la supermarketuri.

CITESTE SI: Se lucreaza deja la podurile peste Bega si Timis pe calea ferata, pe tronsonul Lugoj – Timisoara Est din magistrala CFR care se modernizeaza si pe care trenurile vor circula cu 160 km/h. Video

„Da-mi si mie un leu sa iau ceva de mancare la asta micu’„,”Sefu’, nu ai un leu sau doi sa-mi iau si eu o paine„,”Hai ca am si eu copii si nu am ce sa le dau sa manance”, sunt doar cateva replici cu care cersetorii ii abordeaza pe zilnic pe timisoreni in mai multe zone din oras.

De cand s-a incalzit, numarul celor care apeleaza la mila publica a crescut insemnat.
Politistii locali au ridicat aproape 100 de cersetori numai in ultima saptamana. 78 au fost incredintati Directiei de Asistenta Sociala Timisoara, iar 6 copii Directiei Generale de Asistenta si Protectia Copilului.

Agentii insa nu pot face mai mult. Ii amendeaza, cersetorii nu platesc si se intorc pe strazi. De-a lungul timpului, unii s-au dovedit chiar violenti cand erau refuzati de trecatori.

Din păcate, singura masura care poate fi luata de către polițiștii locali este sancționarea cu amenzi, pe care nu le plătesc, și predarea către centrele sociale menționate, care nu au însă pârghiile legale de a-i obliga sa rămână în cadrul acestor centre, deși aici li se asigura hrana, îmbrăcăminte, toate condițiile unui trai decent.
Politia Locala Timișoara face apel din nou către cetățeni sa nu le ofere bani deoarece în acest fel ii menținem în strada, unde prefera sa facă mai mulți bani decât orice alta persoana care muncește legal, unii dintre ei fiind depistați la ei cu sute de lei făcuți în doar câteva ore de cerșit. Polițiștii vor acționa în continuare pentru luarea masurilor legale, dar fără sprijinul populației acest fenomen nu poate fi diminuat„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

 

Exit mobile version