Opinia Timisoarei

Astm si bronhopneumonii cronice, descoperite la aproximativ 100 de oameni, in cadrul unei campanii a Spitalului Victor Babes din Timisoara. 350 de spirometrii gratuite, realizate de medici in doar doua zile

TIMISOARA. Nu mai putin de 350 de oameni au fost testati pentru a li se controla capacitatea pulmonara, in cadrul unei campanii de realizare de spirometrii gratuite, organizata de Spitalul Victor Babes din Timisoara, in acest weekend.

CITESTE SI: Tramvaiul 5 ar trebui sa intoarca in noua bucla de la capatul bulevardului Calea Bogdanestilor din Timisoara in cel mult doua saptamani. Cat mai e de lucru? Video 

Aproape 100 dintre ei au descoperit astfel ca au probleme de sanatate, iar medicii le-au recomandat investigatii suplimentare.

Ne-am bucurat de o adresabilitate ridicata. Au venit parinti cu copii care au solicitat sa fie investigati micutii. De altfel, in cazul unora dintre copii existau deja suspiciuni de astm. Le-am recomandat sa se indrepte spre pediatrie pentru investigatii suplimentare”, a spus dr. Noemi Suppini, coordonator Laborator Explorari Functionale – Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara.

Campania s-a derulat timp de doua zile, iar in acest interval, 8 medici si 4 studenti au facut spirometrii oamenilor prezenti in cel mai mare mall din Timisoara.

Este prima actiune de acest fel pe care o organizam intr-un spatiu neconventional. Si vreau sa le multumesc celor de la Iulius Town si indeosebi lui Ioan Bala, managerul de dezvoltare, ca ne-au primit in „casa” lor. Este foarte important sa constientizam oamenii si sa monitorizam sanatatea respiratorie a populatiei. Vom continua sa organizam asemenea actiuni pentru comunitatea din care facem parte”, a adaugat prof. dr.Cristian Oancea – manager Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr Victor Babes Timisoara.

Campania de spirometrii gratuite a fost organizata pentru a marca Ziua Internationala a Astmului.

Exit mobile version