A tine post astazi pare a fi extrem de simplu mai ales ca toate super-marketurile ofera produse speciale pentru cei care doresc sa renunte la carne, lactate, oua si dulciuri. Dar cat de sanatoase sunt produsele din magazine?
Perioada postului ar trebui sa fie una benefica pentru organism, insa uneori, daca alegi sa cumperi alimente semi-preparate, risti sa iti pui sanatatea in pericol deoarece unele produse contin coloranti, aditivi si alte substante nocive.
1. Soia este probabil cel mai consumat aliment din timpul postului pentru ca imita carnea si cei care tin post spun ca trec mai usor peste aceasta perioada. Cu toate astea, pateul, parizerul, crenvurstii, cascavalul si salamul din soia contin o cantitate mult mai mare de aditivi alimentari, E-uri, coloranti si arome. Nu uitati ca multi producatori folosesc soia din culturi modificate genetic. Dintre toate produsele din soia, cele mai sanatoase sunt branza tofu si laptele de soia. Care ar fi solutia alternativa? O pasta din linte sau naut.
2. Cazeina: daca in ingredientele produselor gasesti acest ingredient, ceea ce vrei sa cumperi nu e de post. Cazeina este o proteina din lapte. De asemenea, fereste-te de produsele care au pe eticheta zer sau praf de zer.
3. Carminul sau E120 este un colorant rosu provenit dintr-o insecta. Asa ca, daca nu tineti post cu carne de insecta, poate ar fi bine sa renuntati la produsele care contin acest ingredient.
3. E-urile: multe dintre produsele de post contin mult mai multe E-uri nocive pentru sanatate, deoarece sunt inlocuiori chimici de carne, zahar, lactate sau oua. Produsele de post iti pacalesc papilele gustative si te fac sa crezi ca ceea ce mananci este sanatos, dar de fapt nu fac altceva decat sa iti otraveasca organismul.
Cu ce inlocuim produsele de post din magazine?
Postul in sine nu este neaparat o perioada in care vrei sa iti pacalesti organismul sa creada ca mananca produse din carne, ci este o perioada de curatire sufleteasca si trupeasca. Astfel, produsele pline de chimicale pot fi inlocuite cu legume si fructe proaspete, ciuperci, fasole, linte, naut, arpacas. Folositi si nuci, alune, migdale, extrem de hranitoare, satioase si sanatoase.
Mai multe detalii AICI.