Potrivit edilului, in perioada urmatoare vor demara controale legate de colectarea selectiva. „Am decis sa incepem sa facem controale, pentru ca exista numeroase avertismente la multe asociatii de proprietari”, a anuntat viceprimarul Diaconu.
Cei mai disciplinati timisoreni sunt cei care locuiesc la case. Potrivit reprezentantilor Retim, colectarea selectiva functioneaza normal.
„Pentru fiecare traseu exista doua masini care coleteaza separat deseurile, una pentru cele menajere si alta pentru cele reciclabile. Traseul de colectare este parcurs in aceeasi zi, doar ca masinile nu vin la aceeasi ora. Marea majoritate a administratorilor si-au preluat recipientele inscriptionate pentru colectarea deseurilor reciclabile in momentul introducerii sistemului. Mai sunt unii administratori care nu au facut-o inca, desi au fost invitati sa se prezinte la Biroul contractare al societatii ca sa preia recipientele pentru colectarea deseurilor reciclabile. Noi ii asteptam in fiecare zi de luni, miercuri si vineri, intre orele 9-13, respectiv marti si joi, intre orele 9-17, si ii informam ca aceste pubele sunt distribuite in comodat si nu implica niciun fel de costuri pentru asociatiile respective”, ne-a declarat Livian Hotico, purtator de cuvant al societatii de salubrizare din Timisoara.
De multe ori, cei care colecteaza selectiv compromit continutul pubelelor cu deseuri reciclabile, ceea ce inseamna ca cei de la Retim sunt nevoiti sa arunce gunoaiele in masina cu deseuri menajere. Cei de la societate atrag atentia ca cutiile de pizza sau cele de lapte nu se arunca sub nicio forma in containerul cu gunoaie reciclabile.
Atentie, insa! Amenzile sunt destul de mari. Persoanele fizice pot primi intre 500 si 1.000 de lei, iar persoanele juridice intre 1.500 si 2.000 de lei, a mai spus Dan Diaconu.