Opinia Timisoarei

Au batut palma. PSD si PNL au semnat protocolul de colaborare pentru Consiliul Judetean Timis

TIMISOARA. Alfred Simonis, presedintele PSD Timis, si Vasile Blaga, presedintele interimar al PNL Timis, au semnat marti la Timisoara protocolul de colaborare intre cele doua partide la nivelul judetului Timis.

CITESTE SI: O noua licitatie pentru amenajarea a inca 21 de statii de incarcare pentru masinile electrice in cartierele din Timisoara. Unde vor fi amplasate 

In document, PSD si PNL se angajeaza sa constituie majoritate la nivelul CJ Timis prin numirea unui vicepresedinte din partea PSD (Alexandru Iovescu) si a celui de-al doilea vicepresedinte din partea PNL (Alin Popoviciu).

Protocolul stabileste ”constituirea unei structuri administrative funcționale în cadrul Consiliului Județean Timiș, capabilă să elaboreze, să implementeze și să monitorizeze proiecte de mare anvergură în domenii precum infrastructura publică, educația, sănătatea, cultura, asistența socială, ordinea publică, turismul, tineretul, protecția mediului și sportul; Asigurarea unei bune coordonări între cele două partide în cadrul Consiliului Județean, în scopul adoptării unor decizii eficiente și transparente; Promovarea unei guvernări responsabile și transparente în interesul cetățenilor județului Timiș”.

De asemenea, protocolul include și acordul asupra realizarii consultărilor anticipate între grupurile de consilieri ale celor două partide politice semnatare, pentru proiectele de hotărâri de consiliu județean pe care urmează să le propună, dar și cu privire la alte decizii legate de funcționalitatea instituției județene.

Noul Consiliu Județean, ales in urma scrutinului electoral din 9 iunie, isi va intra in atributii, cel mai probabil, in luna noiembrie 2024.

Exit mobile version