Opinia Timisoarei

Au fost asfaltate toate pasajele pe Centura Sud Timisoara. Se fac ultimele interventii si se traseaza marcajele inainte de inaugurare. Video

TIMISOARA. Ritm sustinut pe santierul de pe Centura Sud Timisoara, unde muncitorii lui Umbrarescu trag tare sa finalizeze si ultimele interventii. Zilele acestea au reusit sa asfalteze si cele doua pasaje intarziate, cel peste DN59 Timisoara – Sag si peste DJ 592 Timisoara – Mosnita Noua, unde s-a lucrat 24 de ore din 24.

CITESTE SI: A fost scoasa deja calea ferata la intrarea in Giroc dinspre Timisoara. Interventii in forta la trecerea la nivel. Imagini de pe santier 

In paralel, echipele antreprenorului au continuat lucrarile in sensurile giratorii si s-au amenajat camine pentru preluarea apelor din rigola de acostament, in zona pasajelor.

Stau marturie imaginile filmate de la inaltime marti de catre cititorul fidel opiniatimisoarei.ro care urmareste obiectivele de infrastructura din Timisoara si din judet.

Tot in ultimele zile, muncitorii lui Umbrarescu si subcontractorii au montat parapeti, plase de protectie, panouri fonoabsorbante, console si indicatoare rutiere. De asemenea, continua aplicarea marcajelor rutiere si amenajarea spatiilor de servicii din zona celor doua parcari de pe traseul Centurii Sud.

Si reprezentantii DRDP Timisoara au realizat marti o filmare care ilustreaza stadiul lucrarilor pe traseul variantei ocolitoare sud.

Daca mobilizarea se mentine, cel mai probabil, inaugurarea ar putea avea loc la finele saptamanii viitoare, inainte de inceperea scolii.

UPDATE: Miercuri dimineata, zeci de muncitori lucrau in zona sensului giratoriu de sub pasajul de pe drumul spre Sag.

***

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi, care nu si-au facut treaba. In 27 iunie 2023 a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Valoarea lucrarilor este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a Uniunii Europene 2021 – 2027. Perioada de garantie va fi de 10 ani.

Exit mobile version