Opinia Timisoarei

Au fost facute primele probe cu tramvaie vechi pe intreg bulevardul Stan Vidrighin la Timisoara. Garniturile de pe liniile 4 si 8 nu pornesc inca pe acest traseu. Foto

TIMISOARA. Teste cu tramvaie vechi pe traseul liniilor 4 si 8 pe toata lungimea bulevardului Stan Vidrighin a carui modernizare e programata sa se incheie in aceasta luna.

CITESTE SI: Va fi padure de blocuri cu peste 1.000 de apartamente pe terenul pe care Dominic Fritz il curata ca sa-l… ‘redea’ timisorenilor. Cei mai fericiti sunt proprietarii parcelei invecinate

Reprezentantii primariei sustin ca probele au fost facute de la un capat la altul, inclusiv in bucla de la AEM si ca nu au aparut probleme, nici la sine si nici la firele aeriene de contact pentru pantografe. Mai mult, noua infrastructura a fost verificata si cu un plug pentru curatarea zapezii, pentru a se vedea daca la iarna, in caz ca ninge, utilajul poate fi folosit in siguranta.

Circulatia tramvaielor pe toata linia 4, de pe Cetatii, de asemenea modernizat complet, pâna pe Vidrighin și retur, va fi reluata odata cu receptia investitiei„, s-au marginit sa transmita reprezentantii administratiei, fara a preciza cand anume se va intampla asta, precizand ca, in acest moment, constructorul mai are de executat lucrari la infrastructura, sa monteze mobilier stradal si sa amenajeze spatiul verde.

Santierul a fost deschis in 2022, iar proiectul a inclus și lucrari majore de inlocuire a retelelor subterane de electricitate, semaforizare, gaze, telecomunicatii. Investitia a fost corelata cu un proiect de inlocuire a retelei magistrale de apa – canal implementat de Aquatim. Valoarea totala a investitiei este de 101.227.978,21 lei (TVA inclus), din care cofinantare europeana de 67.548.089,66 lei (TVA inclus) prin Programul Regional Vest (PRV) 2021-2027.

Exit mobile version