Descoperire arheologica foarte importanta in Prahova. Ramasitele a zece oameni, printre care si un copil, ce dateaza din Epoca Bronzului, au fost gasite in apropiere de Aricestii Rahtivani.
Pe cercetatori i-a uluit faptul ca una dintre persoane era reinhumata, ceea ce ar putea arata ca atunci cand stramosii nostri se mutau dintr-un loc intr-altul, isi luau cu ei si mortii.
Pe langa oseminte s-au mai descoperit cercei din argint si un vas ceramic foarte bine conservat, iar cercetarile continua.
Sapaturile arheologice au demarat in momentul in care un investitor a cumparat un teren in apropiere de Aricestii Rahtivani, cu gandul sa ridice mai multe hale. Arheologii veniti la fata locului au gasit pana acum cinci morminte si au stabilit ca este vorba despre un cimitir vechi de cel putin 5.000 de ani, din Epoca Bronzului.
Aceste vestigii importante ii pot ajuta pe arheologi sa inteleaga modul in care traiau stramosii nostri.
Alin Franculeasa, arheolog: „Intr-o groapa avem de-a face cu inmormantari succesive – un individ principal asezat potrivit obiceiului epocii si langa el resturi umane de la alti indivizi inhumati. Se miscau de la munte la campie, de la campie la munte, in functie de anotimp. Atunci cand se miscau, uneori, isi luau si mortii cu ei”.
Dupa ce toate osemintele vor fi scoase la lumina, vor fi trimise fragmente la un laborator din Europa, pentru datarea cu Carbon 14.
Vezi mai multe aici!