Opinia Timisoarei

Au inceput lucrarile la calea ferata pe tronsonul de Timisoara din magistrala CFR care se modernizeaza si pe care trenurile vor circula cu 160 km/h. Video

TIMISOARA. Se extind interventiile pe magistrala de cale ferata Caransebes – Lugoj – Timisoara – Arad aflata in plin proces de modernizare cu bani europeni.

CITESTE SI: Au inceput procedurile pentru construirea pasajului de la Urseni, la intersectia cu Centura Timisoara Sud

Daca pe lotul 2 Lugoj – Timisoara Est lucrarile sunt in toi de cateva luni, iata ca acum muncitorii au trecut la treaba si pe lotul 3 Timisoara Est – Ronat Triaj. Acest segment are aproape 14 km si este realizat de asocierea Webuild SPA-Participazioni Italia SPA-Salcef SPA

E oficial! Au inceput lucrarile la Lotul 3 Timisoara Est – Ronaț Triaj❗️
In momentul de fata se demareaza lucrari de demontare catenara, demontare fir LC, demontare stalpi LC, precum si demontarea suprastructurii CF, in statiile Timisoara Nord si Timișoara Est„, transmit reprezentantii CFR Infrastructura.

CITESTE SI: Adio sens giratoriu suspendat la Baader, in Timisoara. Avem alt proiect pentru modernizarea liniei de cale ferata in zona, cu pasarela separata, cu lifturi, pentru pietoni si biciclisti 

Va reamintim, intreaga magistrala Caransebes – Lugoj – Timisoara – Arad, de 162 de kilometri, se modernizeaza cu bani europeni prin PNRR, aproape 9 miliarde de lei. Toate cele patru tronsoane trebuie sa fie gata la finele anului 2026. Cel mai avansat, in acest moment, este lotul 2 Lugoj – Timisoara Est.

Lotul 1: Caransebes – Lugoj (39,56km) – Asocierea WEBUILD SPA – SALCEF SPA – 1,3 miliarde lei (fara TVA)
Lotul 2: Lugoj – Timisoara Est (53,91km) – FCC CONSTRUCCION SA – 1,9 miliarde lei (fara TVA)
Lotul 3: Timisoara Est – Ronat Triaj (13,86km) – Asocierea WEBUILD SPA – Partecipazioni Italia SPA – SALCEF SPA – 1,4 miliarde lei (fara TVA)
Lotul 4: Ronat Triaj – Arad (54,86 km) –  Asocierea WEBUILD SPA – Partecipazioni Italia SPA – SALCEF SPA – 2,1 miliarde lei (fara TVA)

La inchierea obiectivului de infrastructura, trenurile de calatori vor putea prinde viteze de 160 km/h, iar cele de marfa de 120.

Exit mobile version