Opinia Timisoarei

Au inceput procedurile pentru construirea pasajului de la Urseni, la intersectia cu Centura Timisoara Sud

TIMISOARA. Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara a lansat licitatia pentru realizarea Studiului de Fezabilitate privind construirea unui pasaj, la Urseni, in intersectia cu Centura Timisoara Sud. Acesta va rezolva problema accesului la Varianta de Ocolire pentru localnici. Va fi, practic, o intersectie in cruce cu pasaj peste.

CITESTE SI: Pe aici va trece autostrada peste calea ferata Lugoj – Ilia. Ultimele imagini de pe santierul Margina – Holdea, unde Umbrarescu a mobilizat 150 de muncitori. Video 

”Cand s-a stabilit solutia de amenajare a acestei intersectii, s-a urmarit cresterea sigurantei circulatiei pe soseaua de centura prin reducerea zonelor potentiale de conflict, fluenta traficului pe centura si au fost luate in considerare studiile de trafic.
Solutia tehnica stabilita in baza avizelor tuturor autoritatilor locale si judetene a fost de amenajare a unei intersectii in cruce, cu virare obligatorie la dreapta spre sensul giratoriu de la drumul judetean cu Mosnita Noua”,
au transmis reprezentantii DRDP Timisoara.

Dupa ce a analizat situatia in teren, DRDP Timisoara a confirmat ca pentru a asigura o legatura directa intre Urseni si Timisoara este nevoie de acest pasaj.

”Atat municipiul Timisoara, cat si localitatea Urseni sunt in plina dezvoltare, iar realizarea pasajului denivelat va rezolva problemele privind desfasurarea traficului in conditii optime de siguranta”, a mai precizat DRDP Timisoara.

Valoarea estimata a contractului este de 996.500 lei fara TVA, adica aproape 250.000 de euro cu TVA.

Dupa selectia si validarea ANAP se va stabili si data de depunere a ofertelor.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a promis inca din luna mai ca va construi si acest pasaj care practic va traversa Centura Sud, insa dupa ce lucrarile la centura rutiera vor fi finalizate, intrucat un blocaj si o reproiectare cereau timp si se puteau pierde banii europeni pentru varianta de ocolire.

” E vorba doar de a traversa centura. Putem face acest lucru doar dupa ce terminam aceasta lucrare, la centura. Se intra in partea accea de a rezolva si intersectia cu Urseniul, extrem de importanta pentru cei de acolo”, a spus in luna mai, Sorin Grindeanu.

Exit mobile version